Investiţie pe termen lung pentru frumusețe, la Soma Clinic

 

Știu că am mai afirmat acest lucru, trecerea timpului e o realitate nu numai a mea, este a noastră, a tuturor. Vrem să ne menţinem tineri cât mai mult timp cu putinţă, dar nu e posibil fără să facem nimic.

Da, îmbătrânesc, dar am învățat să mă accept și să mă bucur de acest proces ireversibil. Nu înseamnă că în a doua parte a vieții nu trebuie să faci ceva pentru a arăta mai bine. Trecerea timpului este imposibil de oprit, dar putem alege modul în care acest proces ne afectează pielea.

Recunosc, eu nu sunt o fană a intervenţiilor estetice, sunt fricoasă, nu am răbdare şi sunt neîncrezătoare. Și este absolut necesar să am mare, dar mare încredere în doctorul la care apelez. După evenimentul de prezentare a clinicii Soma Clinic (Strada Locotenent Aviator Iuliu Tetrat nr. 1, București), unde am cunoscut-o pe doamna doctor Nico Ferariu, m-am hotărât pe loc să încerc unul din tratamentele prezentate, potrivite pentru vârsta și problemele mele, doar pentru că am descopeit în persoana ei, un profesionist și un om cald și empatic. Specialist în Cardiologie, doctorand, cu peste 14 ani de experiență în spitalele Universitare de Urgență din București, autoarea a unui registru național de afecțiuni de cauză genetică, realizator și prezentator al emisiunii medicale “Medici de Gardă” difuzată de către TVR, Nico Ferariu este medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgență București. Specialist al Clinicii Soma, cu mai mult de 4 ani experiență în domeniul esteticii medicale, cu aproximativ 1500 de ore petrecute în sala de chirurgie, având experiență în utilizarea tehnologiei Laser Sciton, HIFU și Body Tite. Alături de doctorul Dr. Khalid Al-Falah, zi de zi, redau femeilor (dar și bărbaților), frumusețea și încrederea în sine.

Cred că este foarte importantă empatia dintre doctor și pacient, felul în care ești abordat și încrederea pe care o ai în doctorul care te tratează.

Volite, hidratare injectabilă

Împreună cu doamna doctor, am decis să fac un tratament Volite, fiind cel mai potrivit nevoilor tenului meu, care nu mai este chiar la prima tinereţe. O piele sănătoasă este o condiție incontestabilă a frumuseții, iar calea de a o menține astfel este asigurarea unui nivel optim de hidratare.

Volite este un tratament facial cu acid hialuronic diferit de filler-ul cu acid hialuronic, care este o intervenție estetică. Practic, este o procedură cosmetică, dar care poate fi realizată doar de către medic (estetician sau dermatolog), nu poate fi realizată la un salon de înfrumusețare. Efectul este mai vizibil după 2 săptămâni de la injectare și se observă optim la 4 săptămâni. Se poate face pe ten sau doar pe gât și decolteu, pe ambele, sau chiar pe mâini.

Se pregătește tenul cu o cremă anesteziantă, astfel încât să nu te deranjeze înțepăturile de ac. După ce mi s-a aplicat anestezicul local, un gel care trebuie să acţioneze cam 10-15 minute, practic nu am mai simţit mare lucru, doar nişte ciupituri ca de ţânţar. Doamna doctor a folosit o cremă coreeană, din ce am înțeles printer cele mai actuale și mai bune din lume.

Apoi, mi-a injectat Volite-ul din loc în loc, evitând zona ochilor. Nu am simțit decât niște mici ciupituri. La final, desigur se văd urmele întepăturilor și credeam că va trebui să stau în casă o zi sau două, dar n-a fost cazul. Oricum, eu am făcut procedura vineri, deci nu mi-a afectat programul zilnic absolut deloc.

Rezultatele se observă încă de la prima şedinţă de tratament: pielea îşi recăpăta strălucirea şi nivelul optim de hidratare, devine mai densă, mai elastică, se uniformizează textura şi culoarea, iar ridurile se estompează vizibil. Imediat după tratament e firesc să ai nişte pete roşii, de o intensitate mai mare sau mai mică, depinde de sensibilitatea fiecărui ten, de vârstă sau de problemele medicale pe care le ai. Eu am o sensibilitate mai mare, am chiar o neuro-dermită, mă înroşesc în mod frecvent la orice mică variaţie chiar emoţională, aşa că mai ales în zona gâtului, aveam nişte pete mai accentuate, destul de ciudate, dar care în vreo 2-3 ore au dispărut.

O mică neplăcere mi-a fost cauzată de nişte mici vase de sânge care s-au spart şi am avut câteva vânătăi, care ca orice vânătaie, întâi au fost vineţii, apoi au virat în galben şi a durat cam o săptămâna ca să scap de ele, însă cu puţin fond de ten cu acoperire maximă, nimeni nu le-a sesizat.

Tratamentul este nedureros, nu necesită perioade de recuperare şi poate fi efectuat chiar şi în perioada verii, când alte proceduri medicale regenerative sunt contraindicate.

Sigur că la un ten matur ca al meu, ridurile adânci nu au cum să dispară în totalitate, dar s-au mai estompat, iar cele fine chiar au dispărut. Tenul pare mai luminos şi chipul întinerit. Şi ce mă bucură cel mai tare este că nu mi s-au schimbat expresia şi trăsăturile feței!

 Skin Tyte, intervenție laser noninvazivă

Doamna doctor a insistat să fac și un tratament Skin Tyte în zona gâtului. Primul care ne tradează vîrsta este gâtul! De cele mai multe ori, prin aplicarea cremelor hidratante la nivelul feței, gâtul este uitat și este locul unde trecerea timpului își pune amprenta.  Și dacă prin artificii cosmetice putem ascunde gâtul sub o eșarfă, iar fața cu un fond de ten, ce ne facem cu mâinile a căror piele și-a pierdut elasticitatea?

SkinTyte este un tratament non-invaziv care îmbunătățește tonusul pielii, acționând asupra ridurilor și laxității pielii de la nivelul feței, abdomenului, mâinilor sau feselor. Prin remodelarea colagenului din dermul profund, Skin Tyte îmbunătățește și aspectul vergeturilor.

Tratamentul laser SkinTyte se bazează pe principiul fotocoagularii selective și utilizează radiații infraroșii pentru a încălzi straturile profunde ale pielii, concomitent cu protecția prin răcire a întregii suprafețe tratate.

Procedura SkinTyte nu este un substituent al liftingului chirurgical, iar rezultatele variază de la pacient la pacient. Skin Tyte este recomandat pacienților care prezintă o laxitate moderată a pielii și care au nevoie de o îmbunătățire notabilă a aspectului și a calității pielii. Rezultatul final va fi așteptat dupa 3-6 luni de la tratament, timp necesar fibroblastilor care au fost stimulati de către razele luminoase aplicate pentru a reface noua rețea de colagen, dar eu am văzut o îmbunătățire imediat după tratament.

Procedura SkinTyte se realizează rapid si comfortabil, fără a necesita o perioada de recuperare postintervenție. Rezultatul? O piele mult mai fermă și mai tânără.

Dacă toate acestea te-au convins și sunteţi interesaţi, intraţi pe www.somaclinic.ro pentru programări online sau la numărul de telefon 0726 700 810.

Pe site (aici) găsiţi programul, ce servicii puteți găsi, promoţii, preţuri etc.

Și nu uitați, în prima parte a vieții ai fața și corpul cu care te-ai născut. În a doua parte a vieții, ai fața și corpul pe care le meriți, în funcție de cum ai grijă de ele!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *