Primăvara, anotimpul iubirii

Dincolo de tăcerile reci, stătea ascunsă îmbrăţişarea timidă a luminii. Pentru o clipă, primăvara a dezvelit iarna de frig înfiorând-o cu o privire caldă, de copil, iar eu am început să iubesc când lacrimile iernii au început să se dezgheţe.

Când primăvara începe, sfios, să dea primul semn, îmi amintesc de bărbatul de care m-am îndrăgostit prima oară. În fiecare an, iar şi iar, cu o exactitate de ceasornic care îşi pregăteşte arcul pentru o nouă rotire. Şi simt nevoia acută să iubesc, sezonier, în zile însorite de primăvară.

Albul zambilelor şi al narciselor cu tulburătoarea lor sevă purtată de vânt, nevroza acută a iasomiei, seducţia trandafirilor albi şi parfumul delicat al freziilor vin să umple de consistenţă, într-un chip sublim, taina acestui anotimp imposibil de ignorat.

În mod miraculos, simţurile mele încep să se mişte într-un fel nou, necunoscut, şi să izbucnească, întocmai ca mugurii ce stau să plesnească. Mă uit la mine ca la o fiinţă ciudată cu care nu ştiu ce să fac şi-ncerc să înţeleg, de fiecare dată, ce mi se întâmplă.

Şi mă întreb de ce suntem toţi înfometaţi de iubire?

Poate pentru că e aşa bine să fii iubit, pentru că niciodată nu-i destulă iubire. Pentru că ne place să fim puşi mai presus decât orice altă fiinţă pe lume, pentru că ştim că putem cere oricât, căci vom primi dacă există iubire.

Pentru că devenim atât de frumoşi în ochii celuilalt, cum n-am fi crezut vreodată, pentru că devenim mai buni – doar e uşor să fii bun atunci când iubeşti. Pentru că suntem generoşi, primim şi oferim cu uşurinţă, şi sperăm într-un perpetuum mobile care să nu se oprească decât odată cu noi.

Primăvara este anotimpul minunilor şi al simţurilor care se trezesc la viaţă şi înfloresc odată cu merii şi cu cireşii. Este vremea în care fericirea există în locurile în care te iubeşti naiv şi fierbinte, în care sărutările te fac să înţelegi cum apar fluturii în aprilie.

Cred, sincer, că doar cei care se iubesc aduc, an de an, primăvara!

 

2 Comments


 1. // Reply

  Suntem infometati de dragoste pentru ca iubirea adevarata, e singura ce ne transforma din bieti muritori marcati de instincte, in suflete pure si nemuritoare…
  Iubim primavara pentru ca este este un anotimp al renasterii noastre, uneori singuri, uneori mana in mana..
  🙂


  1. // Reply

   Da, lotusule, speram an de an, sa renastem cumva…. eu sunt cu iubirea 🙂 …. dar orice speranta spre mai bine si mai frumos este benefica si se poate infaptui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *