Ziua Unirii, zi de Sărbătoare, cu răsfăț artistic și culinar

Luminita_Iliescu_La_Mama

Aș vrea să vă povestesc cum am petrecut, anul acesta, Ziua Unirii, pentru că vreau să vă fac cunoștință cu un artist deosebit, un om minunat și extrem de talentat: Ionela Bran. Pe 24 Ianuarie, restaurantul La Mama Ateneu a găzduit un inedit atelier interactiv de artă tradițională și modernă, susținut de Ionela. Evenimentul a făcut parte din suita celor organizate frecvent de către lanțul de restaurante sub egida “Iubesc ia românească”, drept simbol de recunoaștere a valorilor autentice românești.

Atelier interactiv by Ionela Bran 2

Restaurantul La Mama Ateneu a sărbătorit în mod inedit ziua de 24 Ianuarie, prin înființarea în incintă, a unui atelier interactiv de artă tradițională și modernă. Pentru inspirație au fost aduse vechi costume populare autentice, dar și piese vestimentare noi, realizate de Ionela Bran, în atelierul său de creație.

Aceasta a lansat o provocare invitaților: de a participa la crearea unui mic obiect de artă, cu ajutorul materialelor moderne și sigure, dar folosind tehnici și motive tradiționale. Astfel, o piesă banală din lemn, ceramică sau sticlă a fost decorată, căpătând o nouă viață sub îndrumarea Ionelei, iar rezultatul, dar mai ales procesul de creație, a încântat participanții.

Atelier interactiv by Ionela Bran 2

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de simbolurile tricolore, selecția de șlagăre românești și nu în ultimul rând, de preparatele savuroase, care țin pasul cu tendințele și pun în valoare gustul autentic al bucatelor “ca la mama acasă”.

La_Mama_Ateneu

Ne-am bucurat s-o avem printre noi și pe actrița Nuami Dinescu, care ne-a înveselit cu poveștile și pofta ei de viață.

Ionela Bran si Nuami Dinescu

Doctorand în etnologie și pasionată de folclor, Ionela Bran deține în Atelierul de Creație by Ionela Bran (aflat în comuna Bran, sat Sohodol), o impresionantă colecție, de peste 60 de costume populare vechi. La acestea se adaugă piesele vestimentare care prind viață în atelierul ei, multe dintre acestea fiind destinate ansamblurilor populare din țară, sau de peste hotare.

Atelier interactiv by Ionela Bran

Tot în acest loc se realizează mobilier din lemn masiv, pictat sau sculptat cu motive tradiționale, toate piesele fiind executate cu respect pentru artă și valorile autentice.

Mobilier din lemn by Ionela Bran

Informații despre Atelierul de Creație by Ionela Bran găsiți pe: www.byionelabran.ro sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/www.AtelierCreatie.ro/, unde o puteți contacta.

A fost o după-amiază frumoasă și relaxantă, în care am regăsit spiritual nostru românesc, am cunoscut oameni frumoși și am revăzut prieteni dragi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.