Aromaterapia, răsfăț pentru trup și suflet

Se spune despre aromaterapie că este atât o artă, cât și o știință. Recent, ea a căpătat mai multă recunoștere în lumea științei și medicinei, și pe bună dreptate.

Stresul de la serviciu luat acasă, ritmul de viață alert și incapacitatea de a uita problemele de peste zi atunci când punem capul pe pernă duc la o stare de incofort și neliniște și la un somn agitat.

Aromaterapia este o terapie holistică prin care extracte naturale de plante sunt folosite pentru a îmbunătăți starea de bine și sănătate.

Iată doar câteva din multitudinea de efecte benefice ale acestei terapii naturale:

~ atenuează durerea;

~ îmbunătățește calitatea somnului;

~ reduce stresul, agitația și anxietatea;

~ calmează articulațiile dureroase;

~ reduce efectele secundare ale chimioterapiei;

~ înlătură stările de disconfort la menopauză;

~ îmbunătățește digestia;

~ stimulează imunitatea.

Termenul „aromaterapie” a fost inventat de un parfumier și chimist francez, René-Maurice Gattefossé, care l-a menționat într-o carte pe care a publicat-o în 1937. Aromaterapia are efecte calmante și vindecătoare.

Există mai mult de 90 de tipuri de uleiuri esențiale, fiecare cu propriul miros unic și beneficiile potențiale pentru sănătate.

Uleiurile esențiale sunt seva din inima plantelor, iar efectele lor asupra sănătății și stării de bine a organismului sunt nenumărate.

Iată o listă de zece uleiuri esențiale dintre cele mai cunoscute și utilizate:

~ Mentă: folosit pentru a stimula energia și pentru a ajuta la digestie;

~ Lavandă: e de neîntrecut în alungarea stresului;

~ Lemn de santal: folosit pentru a calma nervii și pentru a ajuta la concentrare;

~ Bergamotă: reduce stresul și atenuează unele afecțiuni ale pielii, precum eczemele;

~ Trandafir: e folosit de secole pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a reduce anxietatea;

~ Mușețel: utilizat pentru îmbunătățirea stării de spirit și pentru relaxare;

~ Ylang-Ylang: tratează durerile de cap, greața și afecțiunile pielii;

~ Arbore de ceai: e utilizat pentru combaterea infecțiilor și stimularea imunității;

~ Iasomie: folosit ca adjuvant în tratarea stărilor depresive și pentru stimularea libidoului;

~ Lămâie: ajută digestia, îmbunătățește starea de spirit, combate durerile de cap.

Uleiurile esențiale aromatice sunt utilizate în aromaterapie datorită beneficiilor dovedite de secole în ameliorarea stării fizice și emoționale.

Fiecare aromă are efectul său specific. Alegeți-o pe cea care simțiți că vi se potrivește, o aromă care gonește tristețea și parfumează întreaga încăpere.

Poți schimba parfumul tău de interior cât de des dorești. Pentru că iubesc aromele de iasomie și tuberoze, eu am ales Uleiul parfumat Ashleigh & Burwood London Fragrance Oil Jasmine & Tuberose.

Câteva picături sunt suficiente pentru a elibera o aromă fină și fermecătoare, care parfumează fiecare încăpere și mângâie simțurile.

Hygge este arta fericirii în versiune daneză, cuvântul hygge în traducere liberă însemnând pace, calm sau confort. Dar stilul de viață hygge nu înseamnă așteptare pasivă, ci făurirea activă a stării de mulțumire.

Pentru o viață mai sănătoasă și liniștită și pentru o stare de spirit mai bună, înconjoară-te așadar de aromele pe care le iubești, care-ți trezesc amintiri frumoase și creează-ți prin intermediul lor un mediu de lucru sau de relaxare cât mai confortabil.

Locul în care ne găsim liniștea și relaxarea și-n care ne simțim regine este locul pe care-l numim „acasă“. Iar starea de bine și relaxare va fi accentuată de mirosul natural și elegant din încăperi.

Alegeți o lumânare parfumată, un difuzor de arome, un ulei esențial, ceară pentru difuzorul de arome sau o lampă de aromaterapie catalitică și bucurați-vă de o binemeritată relaxare!

Metodele de utilizare ale substanțelor aromatice pot fi folosite separat sau combinate, pentru rezultate optime. Aprinde acasă o lampă catalitică, înconjoară-te cu un decor în stil scandinav, pune în surdină o muzică liniștitoare, ronțăie ceva bun și scufundă-te în perne moi. Oricine poate crea stilul hygge acasă!

Lampa catalitică este destinată atât odorizării spațiului, cât și curățării și dezinfectării aerului în spații închise. Parfumează frumos întreaga casă cu aroma preferată și se poate lăsa nesupravegheată, fără probleme.

Eu m-am îndrăgostit pur și simplu de Lampă catalitic Ashleigh & Burwood London Little treasure, este ca o bijuterie de lux, arată minunat și parfumează discret casa. Nu mă așteptam să fie atât de frumoasă!

Din acestă cauză am pus ochii și pe una mai mică, dar atât de frumoasă: Ashleigh & Burwood London Pearlescence lampă catalitică mică (12 x 6 cm)

Secretul lămpii catalitice se bazează pe principiul reacției catalitice – ardere fără flacără. Lampa este destinată atât odorizării spațiului, cât și curățării și dezinfectării aerului în spații închise.

Relaxați-vă și lăsați parfumul să vă transporte în altă lume și buna dispoziție și starea de bine vor reveni!

Parfumul unui difuzor de arome acționează benefic asupra stării psihice și fizice și vă poate înviora sau liniști, după o zi lungă și grea. În plus, parfumul potrivit acționează preventiv, favorizând o bună stare de sănătate.

Difuzoare de aromă cu ultrasunete sunt acele foarte populare recipente din sticlă care conțin un lichid frumos mirositor ce este absorbit de câteva bețișoare de lemn și difuzat apoi în încăpere.

Cea mai bună aromă de cameră este aceea care nu miroase nici prea puternic, nici prea slab pentru a fi simțită, care nu irită ochii sau nările, care este obținută din esențe naturale și care este eliberată progresiv în aerul din casă, transformându-l într-o atmosferă caldă și confortabilă.

Bucurați-vă de aroma uleiurilor eterice și în călătorii. Datorită dimensiunilor sale compacte, difuzorul cu aromă ultrasonică THD Dolomity Air Portable White vă însoțește oriunde. Îl puteți lua în mașină și îl puteți folosi în camera de hotel, dacă plecați într-o călătorie de afaceri sau în vacanță. Difuzorul parfumează ușor interiorul selectat, dar elimină și diversele impurități din aerul încăperii. Aroma difuzorului THD are încorporată și o lumină discretă, care favorizează armonia dintre trup și suflet.

Parfumează elegant interiorul, purifică aerul de toxine și de impurități, ocupă puțin loc, datorită dimensiunilor compacte, luminează plăcut spațiul, cu o lumină difuză, poate fi folosit și în cromoterapie și a fost creat de designeri din Italia.

Emană aroma într-un spațiu cu dimensiunea de 20 m², funcționare cu baterii/încărcare prin USB. Introduceți pernuța absorbantă în compartimentul rotund al difuzorului și picurați pe ea 10-15 picături de ulei esențial. Puneți la loc capacul difuzorului și porniți aparatul.

Doriți să savurați la maxim confortul aromaterapiei? Creați un mediu ideal pentru relaxare. Un aparat pentru aromaterapie este, în sine, o decorație minunată, dar nu uitați de celelalte accesorii, cum ar fi o piramidă de perne moi sau cartea preferată.

Nu ignorați efectele benefice ale unei băi cu sare sau bile efervescente

Sarea de baie Soaphoria Romantic Rose antistress bath ballistics cu efect regenerator induce o stare de bine și de relaxare în rutina băii zilnice.

Pune sarea în cadă, apoi intră în apă şi relaxează-te, în timp ce acest bulgăre de răsfăţ se dizolvă treptat, umplându-ţi baia cu minerale, hidratează intens, catifelează, înmoaie și regenerează pielea.

Cât despre bile, aruncaţi bila în apă caldă! După câteva secunde, bila de baie se topeşte şi emană un parfum plăcut. Apa îşi schimbă culoarea şi devine uleioasă, o adevărată plăcere pentru pielea dumneavoastră!

Dragilor, dacă doriți să savurați la maxim confortul aromaterapiei, creați un mediu ideal pentru relaxare! Pe NOTINO găsiți o mulțime de produse și sugestii care vă vor ajuta!

Aveți grijă de voi, oriunde v-ați afla, înconjurați-vă de un mediu plăcut și de lucruri care vă fac plăcere, este atât de importantă starea de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *