Arome florale de primăvară

Odată cu venirea primăverii, parfumurile ne trezesc simţurile și dincolo de desăvârșirea imaginii personale, în plan mai profund, te poți conecta cu miresmele și gingășia naturii, te poți transpune într-o grădină cu flori și respira acele miresme florale ca și cum ai fi acolo, printre aleile parfumate care coboară spre grădina noastră interioară.

Grupa de parfumuri cu inimă florală este, datorită diversității tonurilor, cea mai extinsă.

Există o enormă varietate, atât în ceea ce privește florile, cât și în ceea ce privește modalitățile de a le prezenta în parfumuri – proaspete, uscate, catifelate, cu baze lemnoase, verzi, aldehidice sau îndrăgitele combinații de flori și fructe.

Din gama de parfumuri florale de la Notino, am ales apa de parfum Calvin Klein CK IN2U care simbolizează femeia ce trăiește clipa, nu face planuri și se lasă purtată pe valurile vieții. Ia hotărârile spontan, adoră trăirile inedite și descoperă ceva nou în fiecare zi.

Debutul parfumului CK IN2U combină acordurile zemoase, de grepfrut roz și înviorătoarea bergamotă siciliană, cu frunzele de coacăz roșu. Inima ascunde note de orhidee și de cactus, pentru o aură de eleganță feminină. Baza caldă, de cedru și vanilie, este completată de un suflu de ambră.

Este un parfum proaspăt, floral-citric, pentru femeia progresistă, cu spirit liber, pentru zi, mai ales în anotimpul cald, pe care îmi place să-l folosesc în zile însorite de primăvară!

Un alt parfum pe din categoria parfumurilor de primavară pe care îl ador este Amouage Honour, un parfum de nișă, care bucură simțurile și surprinde orice femeie!

Apa de parfum Amouage Honour vă dă senzația că dansați pe o pajiște înflorită, îmbrăcată într-o rochie de mătase sub privirile iubitoare ale partenerului.

Parfumul Amouage Honour este un tribut adus iubirii adevărate din povestea Madame Butterfly. Această operă de Puccini povestește soarta tragică a unei gheișe japoneze. Honour este imaginea frumuseții pure, a iubirii nefericite și a dorințelor neîmplinite. Potrivit directorului de creație al brandului Amouage, Christopher Chong, este o „floare albă, cu inima întunecată”.

Apa de parfum Amouage Honour debutează cu note de piper, de coriandru și de rubarbă. Inima conține note de lăcrămioare fermecătoare, cu iasomie delicată, gardenie, tuberoză și garoafe. Notele de bază se disting prin acorduri fine de piele, de tămâie, de opoponax, de vetiver și de ambră.

Un parfum oriental, cu accente florale pentru femeia tandră, excelent în orice ocazie!

Un alt parfum pe care l-aș purta primăvara este Lancôme La Vie Est Belle Intensément, care surprinde emoția fericirii.

Parfumul continuă emblematica serie de parfumuri La Vie Est Belle, un parfum de flori și fructe, intens și profund pentru femeile care vor să se simtă fericite în fiecare zi.

La Vie Est Belle farmecă femeile încă din anul 2012. De aceea, nici nu e de mirare că i-au urmat multe variante. Una dintre ele este parfumul La Vie Est Belle Intensément, o expresie mai profundă și mai intensă a apei de parfum originale.

Debutează cu bergamotă dulce și proaspătă, condimentată cu un strop de piper roz și o adiere suculentă de zmeură. La scurt timp, li se adaugă îmbătătoarea aromă de iasomie, în duo cu floarea de portocal. Baza gurmandă inconfundabilă constă în paciuli, iris, benzoină și vanilie.

Parfumul de culoare fuchsia strălucește din spatele emblematicului flacon în formă de zâmbet, reflectând atmosfera toridă, bătăile inimii și personalitatea sa intensă. Aceasta este sugerată și de vârfurile aripilor libertății, simbolizate de funda de la gâtul flaconului, acum într-o nuanță înflăcărată.

Și nu în ultimul rând, vreau să vă prezint unul dintre parfumurile mele preferate, Elie Saab Le Parfum, pentru care parfumierul Francis Kurkdjian a ales note fructate, neobișnuite, pline de culoare și scânteietoare. Fermecătoarea compoziție se distinge prin iasomie, flori de portocal, miere de trandafiri și paciuli.

ELIE SAAB Le Parfum reușește să surprindă esența zilelor răcoroase și senine de primăvară, inducând o stare de spirit aparte și o atitudine care te invită la acțiune, la mișcare și la dorința de aventură.

Delicios și astringent, acordul de nectar de rodie, luminează inima parfumului cu sclipiri de rubin: un buchet alb luminos de iasomie de sambac și floare de portocal. Intensitatea de patchouli prelungește această urmă delicioasă care îți dă dependență.

În opinia mea, notele de rodie și baza de paciuli îl fac apetisant și magnetic. Chiar dacă este un parfum pentru zile însorite, aș spune că este un parfum proaspăt, dar cu accente orientale și intense, perfect pentru această primăvară.

Dragilor, natura se trezește, florile înfloresc, zilele devin mai lungi. Primăvara a sosit, deschideți ușa sufletului și alegeți-vă parfumurile care vă vor însoți în zilele de primăvară cu acorduri fresh și arome proaspete de flori înflorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *