Scapă de petele pigmentare cu gama Pigmentbio de la Bioderma

Începînd de luna aceasta, mi-am propus o nouă rutină de îngrijire a pielii cu gama Pigment Bio de la Bioderma, o super gamă care tratează eficient hiperpigmentarea, pentru că cine nu vrea un ton uniform al pielii?

Practic, hiperpigmentarea este o stare inofensivă a pielii în care apar pete mai închise la culoare decât pielea normală din jur. Această întunecare apare atunci când un exces de melanină, pigmentul care produce colorarea maronie a tenului formează depuneri în piele. Pigmentul natural care determină culoarea pielii este melanina, care este secretată de organism pentru a proteja pielea împotriva radiațiilor UV, ceea ce dă culoarea bronzului.

Tulburările de pigmentare sunt legate de un dezechilibru al melaninei care cauzează hiperpigmentare (pete brune).

Acum câțiva ani, mie mi-a apărut o astfel de pată pe obraz, cam cât un bob de orez,  poate de la execsul de soare, căci recunosc că stau la soare toată vara și nu intotdeauna mă protejez ca la carte sau poate din cauza vârstei. Apoi mi-a mai apărut una mai mică pe frunte, cert este că mă încurcă rău de tot și mereu încerc să le acopăr cu fond de ten.

Am încercat mai multe modalități de a scăpa de ele, dar după ce s-au atenuat puțin, le-am regăsit tot acolo. De astă dată, voi folosi produse de îngrijire special formulate pentru pielea cu probleme pigmentare de la Bioderma și sunt sigură că mă vor ajuta!

Gama Pigment Bio de la Bioderma este făcută pentru oameni ca mine, care se confruntă cu acest discomfort și care doresc să scape de pete. Pigment Bio oferă practic o rutină cuprinzătoare pentru pielea sensibilă, care dorește să combată eficient problemele de pigmentare.

Inspirate de tratamentul de vârf în dermatologie, ingredientele din gama Pigmentbio tratează eficient hiperpigmentarea, însă ingredientele folosite sunt blânde și oferă suport pentru barierele pielii, precum și protecție antioxidantă cu o combinație de vitamine care optimizează recuperarea pielii. Acest lucru înseamnă că tratamentul anti-pete întunecate poate continua tot anul.

Poate fi utilizat între tratamente de depigmentare dermatologică – pentru a-și extinde eficacitatea și a optimiza recuperarea pielii – precum și pe cont propriu ca tratament complet pentru îngrijirea pielii pentru hiper-pigmentare.

Pentru eficiență este recomandată utilizarea întregii game de produse, să vedem ce cuprinde aceasta:

► Spumă de curățare Pigmentbio

Pigmentbio Spumă de curățare este un produs exfoliant de igienă care previne și ajută la corecția petelor pigmentare, o combinație brevetată de ingrediente active, ce reglează mecanismele biologice care provoacă petele pigmentare.

Conține AHA (acid citric) și microelemente care exfoliază ușor, îndepărtează impuritățile și netezesc tenul, asigurând un efect imediat de strălucire. Ingredientele hidratante (coco glucoside și glyceryl oleate) îmbunătățesc nivelul de hidratarea și dau confort pielii.

Mod de folosire

Se aplică pe pielea umedă, se freacă ușor și apoi se clătește bine, în fiecare dimineață și seară. Poate fi folosit ca mască de față o dată sau de două ori pe săptămână: se aplică un strat gros pentru 5 minute, se umezește bine pielea, se spală și se clătește.

Acest produs este uimitor. Eu am pielea sensibilă și reacționează de obicei prost la granule și exfolianți, totuși nu-mi place nici ca produsele de genul acesta să fie prea soft. Granulele din spuma de curățare Pigmentbio sunt mici, dar își fac treaba perfect, îmi curăță pielea fără a o usca.

► Cremă de zi SPF 50+

Este probabil unul dintre cei mai buni hidratanți pe care i-am folosit vreodată. M-am străduit să găsesc un hidratant care să nu fie gras, dar să aibă suficient SPF pentru a mă proteja de soare. Mai ales soarele dur de iarnă. Mă bucur cât de fără efort este absorbit în pielea mea.

Semnele și petele brune de pe pielea noastră sunt o reflexie a stilului nostru de viață: poluarea, expunerea excesivă la soare, vârsta, hormonii din sarcină, iritațiile. Acestea sunt cauzate de supraproducția de melanină, ceea ce duce la schimbarea aspectului normal al pielii. Prin urmare, fotoprotecția foarte înaltă este necesară mai ales pentru a împiedica formarea unor noi semne și pete hiperpigmentare.

Pigmentbio Cremă de zi SPF 50+ beneficiază de Tehnologia LUMIREVEAL™, inspirată de tratamentele de referință din domeniu, tratamente utilizate de medicii dermatologi pentru a corecta în mod vizibil petele hiperpigmentare. Acesta ajută la reducerea cantității de melanină produse și stimulează reînnoirea celulară pentru a ajuta la eliminarea petelor hiperpigmentare și la uniformizarea aspectului pielii.

Tehnologia LUMIREVEAL™ este îmbogățită cu un cocktail din VITAMINELE C, E și PP pentru a proteja bariera de protecție a pielii, dar și pentru efect instant de strălucire: VITAMINELE C și E protejează pielea de poluare, de UVA/UVB, dar și de stresul oxidativ care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii, primele semne fiind petele brune, VITAMINA PP fortifică bariera de protecție a pielii și oferă hidratare de lungă durată.

Mod de folosire

Se aplică dimineața pe față și gât, după curățarea cu Pigmentbio Spumă de curățare. În cazul expunerii prelungite la soare, se recomandă reaplicarea la un interval de 2 ore. Se poate folosi pe tot parcursul anului și sunt încântată că mi-am găsit crema potrivită pentru sezonul estival. Sunt sigură că o voi folosi pe tot timpul verii.

► Cremă regeneratoare de noapte

Întrucât noaptea este cel mai bun moment pentru refacerea naturală a pielii, Pigmentbio Cremă regeneratoare de noapte stimulează reînnoirea celulară și producția de colagen pentru o piele mai fermă și mai luminoasă la trezire.

Pigmentbio Cremă regeneratoare de noapte beneficiază de Tehnologia LUMIREVEAL™, inspirată de tratamentele de referință din domeniu, tratamente utilizate de medicii dermatologi pentru a corecta în mod vizibil petele hiperpigmentare.

– Ajută la reducerea cantității de melanină produse.

– Limitează inflamația pentru a preveni formarea de noi pete asociate cu afectarea cutanată.

– Stimulează reînnoirea celulară pentru a ajuta la eliminarea petelor hiperpigmentare și la uniformizarea aspectului pielii.

În plus, Pigmentbio Cremă regeneratoare de noapte conține un ingredient activ specific care stimulează producția de colagen pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii.

Este precum o mască de somn cu textură apoasă care formează un strat protector pentru a reține apa și pentru a oferi o acțiune continuă toată noaptea.

Mod de folosire

Se aplică seara pe față și gât, după curățarea cu Pigmentbio Spumă de curățare. Poate fi folosită singură sau împreună cu Pigmentbio Ser concentrat cu Vitamina C.

Redă strălucirea naturală a pielii pe timpul nopții, pentru un aspect neted și luminos.

Îmi place mult crema de noapte Pigmentbio, este atât de ușoară pe pielea mea și atât de hidratantă. Mă trezesc cu un ten luminos și radiant în fiecare dimineață.

► Ser concentrate cu vitamin C

Laboratoarele Bioderma au creat TEHNOLOGIA LUMIREVEAL™, tehnologie care funcționează în toate etapele formării petelor hiperpigmentare și este inspirată de tratamentele de referință din domeniu, tratamente utilizate de medicii dermatologi pentru a corecta în mod vizibil petele hiperpigmentare.

– Acționează pe fiecare etapă biologică de formare a petelor brune pentru a le elimina indiferent dacă sunt recent apărute sau pete mai vechi.

– Limitează inflamația pentru a preveni formarea de noi pete asociate cu afectarea cutanată.

– Stimulează reînnoirea celulară pentru a elimina excesul de melanină din celule.

Concentrația mare în AHA a Pigmentbio Ser concentrat cu Vitamina C oferă o eficacitate asemănătoare peelingului, fără a agresa pielea și fără a o usca datorită efectului de hidratare pentru 8 ore.

Pigmentbio Ser concentrat cu Vitamina C elimină celulele cu concentrații mari de melanină, reduce intensitatea și mărimea petelor brune existente și netezește textura pielii. Pielea își recapătă strălucirea naturală.

La fel ca celelalte produse din gamă, Pigmentbio Ser concentrat cu Vitamina C are o concentrație ridicată a vitaminelor esențiale pielii, astfel acestea îmbunătățesc hidratarea și protejează pielea împotriva stresului oxidativ pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Încă din prima săptămână, pielea devine mai luminoasă și mai protejată împotriva agresiunilor extern. Zi după zi, pielea este transformată, aspectul său este uniformizat și își recapătă luminozitatea. Pe termen lung.

Mod de folosire

La prima utilizare trebuie apăsat ferm cu ambele degetele pe capacul ambalajului pentru a elibera Vitamina C. Se deșurubează capacul alb și se verifică dacă toată pulberea de Vitamina C a fost eliberată. Se înșurubează picurătorul și se agită timp de 10 secunde pentru a amesteca Vitamina C.

Se pot vedea rezultate? Da, se văd! Nu este încă foarte evident, dar pot vedea că petele mele întunecate sunt din ce în ce mai deschise, desigur este nevoie de consecvență și utilizarea întregii game o perioadă mai îndelungată.

Voi ce folosiți pentru atenuarea petelor pigmentare?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *