Ce parfumuri am ales să port toamna aceasta

Chiar dacă încă ne bucurăm de frumusețea zilelor de vară, cel puțin calendaristic toamna a venit și se instalează treptat cu fiecare zi care trece. Toamna este anotimpul culorilor și al miresmelor, o simfonie, artă vie ce vibrează în mii de culori și miresme speciale.

De obicei, toamna devine vizibil mai rece, iar dorința spre ceva confortabil ne viziteză mult mai des. Un nou parfum este ceea ce ne va ajuta la completarea zilelor mai reci cu momente calde. Compozițiile magice și buchetele de note învăluitoare vor alunga starea tristă de toamnă, făcând din acest sezon unul dintre cele mai iubite.

Primul pas este renunțarea la compozițiile florale ușoare, răcoritoare și tropicale. În această perioadă a anului, se pierd în aerul rece și dispar rapid.

Aromele de toamnă

Parfumul de toamnă întruchipează feminitatea și senzualitatea, este destul de profund și bogat, se desfășoară pe tot parcursul zilei și cu siguranță ar fi nepotrivit în alte perioade ale anului.

Pentru parfumieri, parfumurile actuale de toamnă sunt combinații de condimente, fructe dulci, vanilie, mosc, chihlimbar și lemn de santal.

În zilele de toamnă, aromele cu note de fructe și fructe de pădure care se coc în această perioadă a anului vor fi deosebit de frumoase.

Merită să acordați atenție compozițiilor parfumate cu note de prune, struguri, mere, smochine, rodie – aceste note pot să nu fie cele principale, ci doar să înmoaie acordurile principale de rășină, mușchi sau cedru.

Cum să porți parfumul toamna?

Un parfum de toamnă se va potrivi cu ținuta dacă este purtat corect. Trebuie să ne amintim că parfumul va fi diferit în aer liber sau în interior. Prin urmare, pentru plimbări lungi, puteți alege o aromă profundă și bogată, iar pentru alte ocazii – una mai moale, senzuală și caldă.

Este bine dacă parfumul este în armonie cu culoarea ținutei. De exemplu, pentru o imagine în culori deschise, este potrivit un parfum cu note de flori, fructe și chihlimbar. Rochia întunecată se va juca frumos cu mirosuri calde, florale pudrate și orientale.

Aplicați o cantitate mică de parfum de toamnă în locurile în care venele sunt aproape de piele. Dar nu pulverizați parfum pe păr – mirosul natural al firelor și aroma parfumului pot da un rezultat imprevizibil și nu întotdeauna plăcut.

Mirosurile de toamnă pot fi stratificate unul peste altul. Așadar, îți poți încălzi parfumul tău citric preferat, pur și simplu pulverizându-l peste parfumul lemnos.

Și, bineînțeles, nu uitați că apa de toaletă preferată poate fi schimbată într-o versiune similară mai concentrată, aroma va suna mai strălucitor și va dura mai mult.

Toamna aceasta am întins mâna tot mai des către un parfum irezistibil, perfect pentru o femeie plină de farmec. Aceasta este apa de parfum Givenchy Irrésistible, un parfum floral-lemnos, cu tonuri de fructe, un joc de contraste între trandafirul seducător și lemnul blond.

Debutează cu note efervescente, de pară și de ambră. Apoi, se dezvoltă tonurile florale de trandafiri și de iris. Baza parfumului, care rezistă cel mai mult pe piele, aparține tonurilor calde și lemnoase ale cedrului de Virginia și ale moscului îmbătător.

Un alt parfum pe care îl folosesc mai mult seara este Apa de parfum Signorina Misteriosa, care deși este dulce floral, mi se pare mai potrivit pentru sezonul rece.

Primul val de arome este format din mure și neroli. La mijloc apare tuberoza și floarea de portocal. Notele de bază sunt compuse din patchouli, mousse de lapte și coajă de vanilie.

Signorina Misteriosa completează colecția de parfumuri identificându-se cu noaptea: imprevizibilă și misterioasă, precum indică și aspectul sticlei.

Mie mi se potrivește și mă bucur că l-am descoperit, îl port cu mare drag în această toamnă atipică, cu zile calde și seri misterioase.

La Notino am descoperit un parfum floral plin de strălucire, apa de parfum Lalique de Lalique, un parfum perfect armonios și echilibrat, pentru femei de orice vârstă, care combină bogate tonuri florale cu accente de fructe, de vanilie și de mosc.

Această apă de parfum este clădită pe o piramidă olfactivă atemporală. Vârful conține trei flori excepționale, apreciate de parfumierii din întreaga lume: trandafir delicat, iasomie îmbătătoare și iris catifelat.

Inima este compusă din frunze de coacăz negru, cu mure acrișoare și accente dulci de pară.

La bază, compoziția învăluie cu picanterii de mosc alb, de vanilie caldă Bourbon și de lemn de santal.

M-au atras piramida olfactivă, flaconul superb și nu în ultimul rând, reducerea fabuloasă de 77%.

Voi ce parfumuri purtați toamna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *