Crezi în dragoste la prima vedere?

First-sight1

Dragostea la prima vedere, acel „coupe de foudre” a alimentat  multe scenarii de film, a inspirat romane şi a iscat discuţii pasionale. Dezbaterea rămâne deschisă între cei care cred într-adevăr în dragostea la prima vedere şi cei care afirmă că iubirea fără fundament profund raţional este o aberaţie. 

Adevăr sau miraj – dragostea la prima vedere s-a dovedit a fi o realitate socială care poate afecta pe oricine, în orice moment. Într-adevăr, ceea ce este şocant la o dragoste fulgerătoare este că se întâmplă atât de brusc, fără nicio pregătire psihologică prealabilă. Este rezultatul, aproape instantaneu, a două priviri care se încrucişează şi generează dorinţa imediată de a-l poseda, sufleteşte si trupeşte, pe cel râvnit.

Nu are nimic de-a face cu ezitarea primelor priviri, cu ritualul clasic de seducţie sau cu şirul lung al conversaţiilor îmbietoare. Aşadar, de aici provine numărul atât de mare al scepticilor pentru care atracţia la prima vedere este numai o simplă atracţie fizică. Nimic mai fals. Lovitura primei săgeţi a lui Cupidon nu poate fi asimilată, neapărat, unei banale incitări erotice.

Desigur, disponibilitatea de a te lăsa cucerit joacă un rol important, dar există, de asemenea, dorinţa de a trăi ceva absolut, o dragoste totală, sentimentul sublim că, în străfulgerarea unei singure clipe, ţi-ai întâlnit „jumătatea”. „Le coupe de foudre” este atunci când spui, nebuneşte, de la prima vedere, „el este” sau „ea este”.

Dar ia aminte, chiar dacă în primele câteva minute efectul este unul ameţitor, tot trebuie să construieşti relaţia de dragoste pe un fundament solid, prin comunicare, compatibilităţi, şi chiar compromisuri. “Chimia” este necesară, dar nu suficientă dacă plănuieşti să pleci, cu acel om, la drum lung. Prin urmare, uneori, dezamăgirea e imensă pentru că ne imaginăm o poveste frumoasă după intensitatea unei priviri, ca în final să constatăm că nu a fost decât o lovitură de trăsnet, dureros de trecătoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *