Cu mâinile curate şi intens hidratate

Notino_Hidratare_maini

În plină pandemie de Covid-19, mesajul este unul clar și fără echivoc: trebuie să ne spălăm mâinile în mod regulat! Mâinile sunt una dintre cele mai comune căi de propagare a virusului de la o persoană la alta, iar pe timpul unei pandemii globale, una dintre cele mai ieftine, mai ușoare dar și mai importante metode de a preveni răspândirea lui este să vă spălați mâinile frecvent cu apă și săpun.

Absolut toată lumea susține că prin curățarea mâinilor cu apă și săpun se poate preveni răspândirea acestui virus, așa că unul dintre cele mai cerute obiective este să avem mîinile curate și îngrijite!

⇒ Spală-te corect pe mâini! Curățați mâinile cu un săpun lejer!

În această perioadă, mâinile trebuie spălate foarte des. Din păcate, apa de la chiuvetă este dură şi usucă pielea. Foloseşte apa călduţă, evită apa fiebinte sau rece deoarece înăspreşte pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate şi să aibă un PH neutru.

Eu mi-am făcut ceva provizii, am săpunuri în băi și la bucătărie, atât în varianta solidă cât și cea lichidă. Folosesc săpunuri naturale și lejere, care curăță perfect pielea și o ajută să fie hrănită și să lăse o peliculă de lipide de protecție împotriva agresiunilor externe. Ultimele achiziții sunt de pe Notino.ro:

Eucerin pH5 săpun solid pentru piele uscată și sensibilă

Este un săpun pe care îl prefer, deoarece mâinile mele au devenit uscate și extrem de sensibile. Spală eficient pielea și elimină toate impuritățile, are pH neutru, nu irită și nu usucă pielea.

Eucerin pH5 - săpun solid

Vivian Gray Temptation – săpun lichid

Săpunul lichid Vivian Gray Temptation curăță delicat, dar eficient mâinile și le oferă nutriția și îngrijirea necesare. Hrănește pielea mâinilor, prevenind deshidratarea pielii. Este și foarte elegant și mă îndeamnă să-l folosesc ori de câte ori dau de el cu privirea în baie.

Mâinile uscate au nevoie de un miracol în fiecare zi! Pentru a combate uscarea pielii mâinilor prin spălare, utilizați un săpun delicat, folosiți apă călduță, nu folosiți mișcări bruște.

Vivian Gray Temptation - săpun lichid

Folosiți produse de îngrijire adaptate tipului dumneavoastră de piele: un săpun mai blând, de exemplu, cum sunt cele pentru copii, sau un săpun cu glicerină, alegerea depinde de substanţa detergentă, cea care dizolvă impurităţile, dar şi stratul lipidic al pielii. Uneori puteți înlocui spălarea mâinilor cu săpun, cu aplicarea de gel dezinfectant sau șteregerea acestora cu șervetele umede.

⇒ Hidratează intens!

În această perioadă este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Cremele sunt tratamente locale pe care trebuie să le repetăm. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă şi să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineaţa şi seara. Alege o cremă ce conţine ingredinte active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

Aplicați o cremă hidratantă și hrănitoare! După o curățare și uscare eficientă, următorul pas este să folosiți un hidratant bun. Care este cel mai bun? Cel care îți place și care ți se potrivește cel mai bine. Cu cât vă place mai mult produsul, cu atât veți pune mai mult. Aceasta este cheia păstrării hidratării pielii. Deci, alege în funcție de nevoile și dorințele tale. Fii atent însă dacă ai pielea foarte reactivă, dacă ești gravidă: evită parfumurile și uleiurile esențiale.

Eu mă împac foarte bine cu cremele de la Bioderma și Neutrogena, am mai multe preferate, dar pe acestea le folosesc în această perioadă.

Bioderma Atoderm Cream Hand & Nails

Crema de mâini Bioderma Atoderm este indicată, mai ales, pentru o piele foarte uscată, sensibilă și atopică. Datorită condițiilor negative externe, pielea de pe mâini tinde să se usuce excesiv și necesită hidratare și nutriție.

Bioderma Atoderm Cream Hand

Bioderma Atoderm reprezintă soluția perfecta pentru că hidratează, catifelează și protejează pielea. Textura cremoasă previne crăparea pielii. Se absoarbe rapid și nu lasă o peliculă grasă pe mâini.

Este un produs hipoalergenic, conține unt de shea care hrănește și reține umiditatea în piele, glicerină, vaselină și nu conține parfum. 

În ultima vreme, deoarece mă spăl foarte des pe mâini, am început să folosesc aceste loțiuni de la Neutrogena, sunt la fel de bune ca și cremele de mâini, sunt cantitativ mai mari și mult mai ușor de folosit. Am un recipient la baie și unul la bucătărie și mâinile mele sunt mereu hidratate!

Neutrogena Norwegian Formula® Intense Repair loțiune intensiv regeneratoare pentru piele uscată și sensibilă

Este un produs foarte bun, are o textura lejeră, se absoarbe repede în piele, nu este unsuroasă, lasă pielea foarte fină, poți folosi orice la un minut după aplicare, este ușor de folosit.

Neutrogena Norwegian Formula® Intense Repair

Neutrogena Norwegian Formula® Intense Repair lotiune intensiv regeneratoare pentru piele uscată și sensibilă

Loțiunea de corp Neutrogena Norwegian Formula Intense Repair asigură pielii hidratarea necesară și îi conferă o netezime catifelată. Conține vitamin E și nu conține parfum.

Tip: Înainte de culcare, aplică pe mâini un strat de vaselină specială sau o cremă hidratantă. Acoperă mâinile cu mănuși subțiri de bumbac sau niște șosete de bumbac, precum bebelușii! 🙂 Mâinile tale îți vor mulțumi!

Ce este mai bine: spălarea mâinilor sau folosirea dezinfectantului pentru mâini?

În general, atât spălarea mâinilor cu apă și săpun, cât și igienizatorul de mâini, atunci când sunt utilizate corect, sunt extrem de eficiente pentru a ucide majoritatea germenilor și agenților patogeni. Dezinfectantul de mâini este adesea mai comod atunci când vă aflați în afara casei, dar poate fi scump sau dificil de găsit în contexte de urgență. De asemenea, produsul sanitar bazat pe alcool ucide coronavirusul, dar nu ucide tot felul de bacterii și viruși. De exemplu, este relativ ineficient împotriva norovirusului și rotavirusului.

Eu folosesc acum un dezinfectant gel care nu ususcă pielea, unul dintre obiectivele mele principale în această perioadă și care îmi asigură protecția necesară.

V-Protect Antibacterial Gel gel antibacterian de mâini

Un ajutor indispensabil pentru a menține mâinile perfect curate oriunde v-ați afla este gelul pentru curățarea mâinilor pe care îl puteți purta în geantă. Gelul V- Protect Antibacterial Gel vă asigură o igienă potrivită chiar și atunci când apa și săpunul nu sunt disponibile.

Protect Antibacterial Gel

Dezinfectează lăsând mîinile igenizate și curate, efect antibacterian, cum spuneam nu usucă pielea, nici în utilizarea de zi cu zi și are un ambalaj practic, pe care îl puteți transporta întotdeauna cu dvs.

Se aplică o cantitate mică de produs în palmă și se răspândește până se absoarbe în ambele mâini. Nu se clătește, la fel ca majoritatea produselor dezinfectante.

Obiectivul nostru este să avem mâini îngrijite, curate și dezinfectate cu ajutorul produselor de curățare, igenizare, reparare, hrănire și întărire care au ca scop protejarea mâinilor și unghiilor de agresiunile substanțelor dezinfectante și ale apei dure de la robinet.

Pe notino.ro, găsiți tot ce vă doriți și vi se potrivește!

Care sunt preferatele voastre?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *