Cum îngrijim părul blond. Ce greșeli să nu facem și ce produse sunt potrivite!

par blond

Părul blond este pe cât de admirat de cei din jur, pe atât de dificil de întreținut pentru persoanele care îl poartă.

Diana Baicu, specialist în industria profesională de frumusețe, explică ce tip de produse sunt adecvate acestui tip de nuanță și cum reușim să păstrăm mai mult timp rezultatele obținute în salon.

“Părul blond a fost dintotdeauna captivant, încă din mitologie, când era asociat cu frumusețea zeițelor Greciei Antice, însă nuanța presupune o îngrijire mai atentă și mai detaliată decât în cazul altora. Este o culoare mai greu de întreţinut, dacă luăm în calcul numărul de vizite la salon şi banii investiţi în produse dedicate acestui tip de nuanță.

Blondul este culoarea ce are nevoie de îngrijire specifică, mai ales blondul platinat sau extrem de oxigenat. Este ideal să se foloseasca acasă, după fiecare spălare, un serum ce redă luminozitate culorii și care neutralizează tonurile galbene nedorite, dar și un spray pentru reparare și stralucire, ca produs de finisare, după uscare, fie ea naturală sau cu foenul. Acestea au efecte de regenerare și conțin agenți de intensificare și protecție a culorii.

Serumuri pentru părul blond

Ca și produse din această categorie, putem folosi serumul de păr Goldwell Dual Senses Blonde & Highlights Shine și spray-ul pentru reparare și strălucire Shimmer.me Blonde de la Kevin.Murphy.

Serumul de la Goldwell redă luminozitate culorii și neutralizeaza tonurile galbene nadorite, oferă protecție termică și blochează culoarea până la 22 de spălări. Are la bază tehnologia inovatoare microPROtecCOMPLEX care furnizează ingrediente esențiale pentru îngrijire rapidă și pentru rezultate uniforme și immediate, FadeStopFormula – pentru o excepțională menținere a pigmenților de culoare în timpul șamponării, LUMINESCINE – tehnologie unica în culoare, pentru toate cele 4 segmente Dualsenses Color, Color Extra Rich, Blondes & Highlights si Silver, ce transformă razele invizibile UV în raze vizibile UV pentru o strălucire magnifică.

blond hair

Shimmer.me Blonde Spray de la Kevin Murphy este un tratament reparator cu agenți de intensificare a culorii, infuzat cu un amestec hrănitor de extracte de fructe australiene. Acesta conține particule speciale pentru strălucire și emolienți naturali ce hidratează, restaurează și evidențiază nuanțele de blond sau gri. Spray-ul oferă strălucire radiantă, contracarează tonurile galbene și aurii nedorite, întărește, hrăneste și hidratează.

Cum neutralizăm nuanţele de galben şi auriu?

Găsirea produselor care sa combată nuanțele de galben și portocaliu reprezintă o adevărată provocare.  Este nevoie, în acest sens de produse care echilibrează pH-ul natural al părului și iluminează culorile și tonurile de blond. Șamponul Joico Blonde Life Brightening și Joico Blonde Life Violet Conditioner oferă acest lucru, iar uleiurile de monoi și tamanu, pe care le conțin, protejează și hrănesc în profunzime. Șamponul Joico Blonde Life Brightening nu conține sulfați și iluminează blondurile, curăță delicat, eliminand praful și sebuumul, nu conține sulfați SLS/SLES, echilibrează pH-ul părului, elimină reflexiile arămii neutralizând clorul și resturile minerale ce cauzează îngălbenirea și lipsa de vitalitate ale părului. Folosit zilnic, hrănește și menține luminozitatea blondurilor.

Joico Blonde Life Violet Conditioner neutralizează tonurile de galben, previne matifierea părului blond și păstrează nuanțele blondurilor reci.

Ingrediente:

•             ULEI MONOI – Un amestec rar, exotic de ulei de nucă de cocos și floare de Tahitian Gardenia, ajută la combaterea frizului și la creșterea strălucirii, ajutând în același timp la protejarea părului de daunele aduse mediului.

•             ULEI TAMANU – protecție UV, îmbogățit cu Omega-6 și 9 fortifiant, ajută la hidratarea profundă a părului, strălucire și întărirea firelor fragile.

•             ARGININA – Un aminoacid natural crucial pentru întărirea părului. Produsele care includ arginină ajută la protejarea părului și reconstruirea acestuia din interior spre exterior.

•             REFLEX VIOLET – echilibrează nuanțele de galben pentru un blon luminos.

•             TEHNOLOGIA SMARTRELEASE – Sistem unic de livrare a lipozomilor și eliberare continuă pentru păr sănătos : Ulei de măceșe, arginină și keratină – ajută la repararea, întărirea și protejarea părului de efectele daunatoare ale mediului înconjurător.

Măști potrivite părului blond

O mască intens hidratantă va oferi părului un boost de vitalitate.  Folosite cu regularitate, se obțin cele mai bune rezultate –  începem cu 2 aplicări pe săptămână, rărind apoi aplicarea lor imediat cum părul își recapătă strălucirea și vitalitatea. Masca hidrid de la Moroccanoil repară în profunzime și depozitează culoare. Astfel părul își pătrează prospețimea și arată impecabil între 2 vizite la salon.

par blond

Moroccanoil – Color Depositing Mask Champagne este un produs 2 în 1: colorare temporară și mască hidratantă.

Masca de depunere a culorilor depune pigmenți puri, oferind in același timp beneficiile unui tratament, al unei măști de reparare în profunzime. Crește vibrația culorilor și reîmprospatează nuanțele existente, restabilind în același timp sănătatea părului.

• Ingrediente:

•             Amestec de aminoacizi – hrănesc părul în profunzime

•             Ulei de sâmbure de caisă – conferă stălucire

•             Tehnologia ArganID – un sistem ce livrează ulei de argan incapsulat, particule nano, cât mai adânc în cortex. Aceste nano particule au o încărcare pozitivă, în timp ce părul are o încărcare negativă. Prin această atracție ionică, particulele nano sunt trase ca un magnet în cortexul părului, unde este eliberat uleiul de argan. În plus, prin aceasta atractie ionică (de + și -), părul devine de fapt sigilat mecanic și reparat.

Uleiul pentru păr blond

Uleiul de păr poate fi folosit zilnic, pentru a combate deshidratarea şi deteriorarea.  Părul vopsit blond a suferit o mulțime de procese – chimice, termice, fizice – și sănătatea ului depinde de uleiul tratament utilizat. Este indicat a se utiliza uleiuri imediat dupa spălare pe părul tamponat cu prosopul sau după uscare ca și produs de finisare și protecție. Uleiul de păr hrănește profund, instantaneu, revigorează și conferă strălucirea chiar și celui mai deshidratat păr blond, hrănind si protejând fiecare fir de păr.

ser blond hair

Joico Blonde Life Brightening Glow Oil ajută părul blond să fie mai strălucitor ca niciodată. Uleiurile exotice hrănesc părul și oferă cu 87% mai multă protecție împotriva ruperii.

Tehnologii și ingrediente:

TEHNOLOGIA SMARTRELEASE – Sistem unic de livrare a lipozomilor și eliberare continuă pentru păr sănătos : Ulei de măceșe, arginină și keratină – ajuta la repararea, întărirea și protejarea părului de efectele dăunătoare ale mediului înconjurător.

ARGININA – acest acid natural se elimină foarte repede în procesul de decolorare, de aceea este nevoie să-l obținem din produse pentru a crește elasticitatea, a întări firul de păr și a reduce ruperea.

ULEI TAMANU – îmbogatit cu acizi grași esențiali și Omega-6 și 9, acest ulei rar hidratant crește strălucirea, protejează culoarea părului și ajută la netezirea fragilității cu fiecare aplicare.

ULEI MONOI – Bogat în acizi grași esențiali, acest amestec exotic de ulei de nucă de cocos și extract de flori de Tahitian Gardenia hrănește și protejează fiecare fir, acționând:

•             Din interior spre exterior pentru a înlocui umiditatea esențială și pentru a oferi elasticitate

•             Din exterior spre interior pentru a ajuta la netezirea suprafeței părului, combate frizz-ul și protejează împotriva deshidratării”, spune Diana Baicu.

Greșelile pe care să le evităm

“Cea mai mare greșeală a celor care au părul vopsit în nuanțe de blond sau doresc să obțină o astfel de culoare este să încerce să realizeze proceduri complexe de decolorare acasă. Colorimetria poate că nu sună complicat, dar aceasta merge mână în mână cu chimia și putem să ne distrugem părul iremediabil încercând să imitam tutoriale de deschidere extrema a părului. Este nevoie să apelăm la specialiști pentru a nu a avea regrete.

Apoi, uscarea cu foenul sau utilizarea de ustensile fierbinți fără să folosim protecție termică. Părul devine astfel extrem de casant și se rupe usor, grăbindu-i deteriorarea

Să folosim doar șampon fără a adăuga masca sau balsamul, care au ingrediente nutritive – trebuie să înțelegem că șamponul deshide cuticula și curăță în profunzime fără sa aducă acel aport de nutrienți benefici. De aceea balsamul sau masca închid cuticula părului sigiliând în interiorul acesteia tot ce este necesar pentru a avea un păr sănătos.

Utilizarea de combinații homemade de uleiuri neprocesate, brute, care nu fac altceva decât să înece cuticula părului. Astfel rezultatul obținut este unul de păr îmbâcsit și de culoare fadă, mătuită.

Și la realizarea coafuri dorite trebuie să fim atenți. Este necesar să utilizăm o perie delicată și să învățăm că parul se perie imediat după baie, mai întâi vafurile, urcând ușor spre rădăcină – fără să tragem și să distrugem părul. Cel blond, care nu este întreținut corect, are tendința de a se măcina, și se va rupe singur ușor-ușor.

Înainte de a lua decizia de a ne vopsi părul, trebuie să înțelegem pe deplin că blondul va necesita atenția cuvenită și îngrijirea necesară. Apoi să discutăm cu stilistul pentru a găsi nuanța potrivită în funcție de trăsăturile feței și pigment. Iar, după obținerea culorii, va începe pasul cel mai important – menținerea culorii obținute în salon cât mai mult timp și protejarea firului de păr”, încheie Diana Baicu.

Produsele sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.toplineshop.ro și în saloanele partenere Top Line.

Top Line împlinește 25 de ani de prezență pe piața de frumusețe profesională din România și marchează aniversarea printr-o serie de acțiuni și campanii speciale dedicate specialiștilor și publicului iubitor de consumator de produse de înfrumusețare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *