Fericirea este oare… fericire?

Fericirea… un cuvant pe care il auzim si folosim in fiecare zi! Dar oare stim cu adevarat ce inseamna? Daca de fapt, fericirea e doar un cuvant, iar ceea ce traim noi e de fapt “iluzie”? Ei, si daca e o iluzie, noua ne place sa traim cu gandul ca fericirea exista, unii dintre noi chiar au facut cunostinta cu ea si au recunoscut ca te face sa te simti in al noualra cer, uneori.

De pe net am cules cateva  pareri asupra termenului de fericire:

 

Fericirea?
*Fericirea este o minge de fotbal, cind este oproape o dai cu piciorul, cind este departe alergi dupa ea.
*Fericirea este viata activa.
*Fericirea este poezia femeilor.
*Fericirea este o conditie imaginara, în trecut atribuita de cei vii mortilor, acum de obicei atribuita de adulti copiilor, si de copii, adultilor.
* Fericirea este o recompensa data celui care nu a cautat-o.
*Adevarata fericire consta în a te zari frumos în oglinda propriei tale constiinte.
*Fericirea e un ideal al imaginatiei, iar nu al ratiunii.
*Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai.
*Suma totala a nenorocirilor care înca nu ni s-au întâmplat se numeste fericire.
*Fericirea este alcatuita dintr-un sir de placeri marunte.
*Fericirea nu consta în a avea mult, ci în a fi multumit cu putin.
* Fericirea înseamna sa nu ai dureri în trup si griji în minte.
*Fericirea nu este un lucru în sine – este doar un contrast cu ceva care nu este placut.
*Fericirea este sensul si scopul vietii, traiectoria si finalul existentei umane.

Oare care dintre aceste definitii ar fi cea mai apropiata de realitate? Nu stiu sa spun. Eu sunt de parere ca fericirea e o stare trecatoare, provocata de ceva, spulberata de altceva, deloc constanta, care te face sa te simti bine cateva momente sau o vreme, dupa care… urmeaza revenirea la realitate, perceputa intotdeauna trista si apasatoare.

2 Comments


  1. // Reply

    Da, Lumi, fericirea nu trebuie cautata.
    Dupa mine, fericirea alterneaza cu tristetea ca lumina cu intunericul. Si mai cred ca pentru fiecare, fericirea inseamna altceva.


  2. // Reply

    Ca multi altii si eu am cautat fericirea, chiar si in lucruri materiale. Da, se afla si acolo daca asta te face fericit dar am inteles rapid ca este efemera, dispare mai repede, sau mai bine spus isi pierde intensitatea, te obisnuiesti cu lucrul dorit si incepi din nou cautarea in alta directie. Cautand fericirea in tot ce este pe lumea asta, gasim un numar mare de …..sa zicem motive care te fac fericit. Important este sa intelegem ce anume ne face cu ADEVARAT FERICITI. Eu sunt cu adevarat fericita cand ma debarasez de toate grijile si problemele si traiesc libertatea sufletului. Pentru ca grijile si problemele sunt ale mintii noastre. Sufletul este liber, nu are nevoi precum mintea. El, sufletul, doar priveaste si simte prin corpurile noastre: natura, zambetul copiilor, ploaia si vantul, gesturile tandre, toata iubirea neconditionata si infinita care ne inconjoara. Atunci sunt recunoscatoare pentru toata grandoarea care exista si cand traiesc asa plina de recunostinta STIU ce este FERICIREA si o TRAIESC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *