Sirene şi balene

Hai să mai şi zâmbim puţin! Cică într-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tânără spectaculoasă care intră într-o sală de gimnastică, scria: “În vara aceasta ce vrei să fii: sirenă sau balenă?”

O femeie tânără, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni:

Dragă domnilor,
Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfinii sau leii de mare). Ele au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi au balenuţe micuţe drăgălaşe, pe care le alăptează.

Se distrează de minune cu delfinii, umplându-şi burta cu creveţi. Se joacă şi înoată, cutreieră mările, cunoscând astfel locuri minunate.

Balenele cântă foarte bine şi chiar înregistrează CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au niciun duşman care să le vâneze, în afară de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate.

Sirenele nu există. Şi dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece acestea ar avea o problemă serioasă de personalitate, întrebându-se mereu dacă sunt “femeie sau peşte”.
Nu au viaţă sexuală, pentru că-i omoară pe bărbaţii care se apropie de ele, şi pe lângă acest aspect, pe unde şi cum ar putea? Deci, din această cauză, nu au copii. Ele sunt frumoase, adevărat, dar singure şi triste. Oricum, cine ar vrea să apropie de o tipă care miroase ca un peşte?

Pentru mine este clar, doresc să fiu o balenă.

În vremurile astea, în care toată mass-media ne bagă în cap ideea că doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer să mă delectez cu o îngheţată, cu o cină bună cu un bărbat care mă face să vibrez sau cu o cafea şi prăjiturele împreună cu prietenele mele.

Cu timpul câştigăm în greutate, pentru că acumulăm multe cunoştinţe şi informaţii şi când nu mai au loc în cap sunt distribuite în restul corpului. Aşa că nu suntem grase, suntem teribil de culte. :)))))

De astăzi, când o să mă uit la fundul meu în oglindă, o să mă gândesc: ”Dumnezeule, ce inteligentă sunt!!!” :):))))

(sursa: internet)

7 Comments


 1. // Reply

  o reactie foarte corecta si amuzanta. m-am delectat citind-o.
  parerea mea este ca nici femeile slabe care au probleme de nutritie nu sunt fericite asa cum nici femeile mai putin slabe nu sunt niciodata mutumite de numarul kilogramelor. iar aceste probleme nu au o alta legatura decat cea a dezechilibrului afectiv. daca esti fericita vei avea si o greutate normala, nu invers.


 2. // Reply

  e foarte adevarat ce spui tu Ioana, nu numarul de kilograme ne aduce fericirea…. echilibrul afectiv e aproape sinonim cu starea de gratie, deci de multumire… si daca esti multumit cu tine, esti multumit si cu numarul de kilograme (fie ele multe sau putine)…


 3. // Reply

  Luminita, tare draguta povestirea 🙂
  Cred ca cel mai important este sa te simti bine in propria piele. Iar cand ai o stare buna acolo in sufletel, asta e vede si in exterior, indiferent de numarul de kilograme.
  Presiunea sociala este insa mare si impune modele. Nimeni insa nu sufla nici o vorba despre cat de fericite sunt aceste modele, dincolo de un trup perfect.


 4. // Reply

  Asa este, lotus, societate intotdeauna impune modele…. dar dincolo de asta, noi toti suntem oameni si ne confruntam cu aceleasi dileme… desigur, frumusetea nu e de ignorat si cine o are ar trebui sa multumeasca cerului in fiecare zi, ca macar a scapat de una dintre probleme…. insa restul de dileme isi asteapta abordarea si rezolvarea, ele nu dispar, chiar daca suntem frumusele… 🙂


 5. // Reply

  Lumi, eu am fost toata viata o sirena si acum ma indrept cu pasi lini, dar siguri, spre statului de balena. Din pilda povestii inteleg ca voi fi mai fericita. Astept cu interes! 🙂


 6. // Reply

  Alina, din experienta mea (si cred ca macar numarul anilor mi-a adus ceva experienta), am observat ca in afara de mine, nimeni, dar absolut nimeni nu s-a sinchisit de numarul meu de kilograme… au contat cu totul alte lucruri…


 7. // Reply

  ha ha ha ..eu am pus-o demult la mine in notite pe Fb …si presa a scris ca eu am fundul mare dar nu ma sinchisesc …!!si mie mi-a placut foarte mult- si da , ai dreptate , ne pasa de cum aratam ..nu e rau …important e sa nu te minti si sa cazi in nepasare si resemnare …de atunci, de cind am citit materialul am spus mereu ca eu sint o balena -e ca un cod ..cine nu-l stie se uita crucis si zice “da , esti cam grasa’!!!eu contiunui sa rid- nu de alta dar am si eu oglinda!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *