Trădarea – veche de când lumea

Sunt intr-o dispozitie proasta si dezamagita de oamenii care, dintr-un motiv sau altul, tradeaza in cele mai ingenioase moduri. De ce oare, absolut intotdeuana, doare atat de rau tradarea?

Dupa mai multe “experiente”, nu am gasit un raspuns plauzibil. M-am ales doar cu o durere surda, devenita fundalul sufletului, pentru o vreme.

Asa ca o las pe Cristina Fota sa ne spuna ce crede ea despre tradare: “Problema tradarii este greu de depasit. Nu este vorba de faptul ca partenerul tau face sex cu alta femeie, ci de faptul ca partenerul infidel investeste timp, energie, dragoste si atentie altcuiva. Cand intr-un cuplu apare infidelitatea, intimitatea si aproprierea dintre cei doi dispar.

Tradarea nu inseamna doar ca partenerul tau se culca cu altcineva, te poti simti tradata atunci cand celalalt se implica in activitati menite sa il tina departe de tine. Atunci cand partenerul isi investeste energia in munca, atunci cand sta prea mult timp cu baietii, sau cand face orice altceva (pierde vremea pe internet) pentru a evita intimitatea.

Inainte de a incepe o relatie, stabileste impreuna cu partenerul care sunt “granitele” pe care nu trebuie sa le incalcati. Nu le deduce singura! Ai sa vezi cat de diferite pot fi parerile voastre in anumite privinte.

Daca nu poti trece peste infidelitatea partenerului tau, nu te amagi si nu iti pierde timpul. Este posibil de asemeni sa ajungi intr-un punct in care atat tu cat si partenerul tau ati evoluat incat nu mai puteti trai impreuna. In asemenea moment se pierde dorinta de a-l iubi pe celalalt, care face ca relatia sa prospere. Prietenia care va leaga se destrama si astfel despartirea este inevitabila.”

2 Comments


  1. // Reply

    Prietenia dintre cei doi se poate destrama chiar daca intre cei doi nu a intervenit “infidelitatea”….Despartirea ,oricum e inevitabila….Dar ce te faci daca daca nu te poti rupe????Constienta fiind ca nu te mai leaga nimic de partener…Constienta fiind ca trece timpul si tu mai ai mult de daruit….Te pup!!!


  2. // Reply

    Nici in cazul acesta nu cred ca trebuie pierdut timpul. Daca nu te mai leaga nimic de partener, gaseste puerea sa te rupi, pentru ca e pacat sa nu dai ceea ce poti sa daruiesti unei alte persoane. Fiecare zi este o noua sansa si poate deveni un nou inceput. Fiecare zi din viata noastra este pretioasa, asa ca incearca sa nu le irosesti in blocaje inutile. Ajuta un pic destinul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *