Late Media Lunch at Dancing Lobster

,

Luni, 5 februarie 2018, vedetele si bloggerii si-au dat intalnire la degustarea meniului Dancing Lobster, situat in centrul Capitalei, Str. Glodeni nr. 3.

Dancing Lobster este un restaurant axat pe gastronomia portugheza reinterpretata, care are ca principale atuuri pestele si fructele de mare proaspete, dar si serviciile oferite la masa.

  

Am visat să aducem Portugalia la îndemâna gurmanzilor din România. De laechipă, până la ingrediente, vinuri, design și muzică, am construit realmente o poveste autentică, reală, cu emoții, gust și atingeri portugheze. Și sper ca tot mai mulți români să vină, să descopere și să se ndrăgostească de povestea noastră”, declară Jose Gaspar, creatorul Dancing Lobster.

Aprovizionarea se face de două ori pe săptămână, iar cei care doresc le pot cumpăra și pregăti acasă; la intrarea în restaurant clienții sunt întâmpinati de un magazin cu delicatese 100% portugheze, pe care le clienții le pot lua acasă: de la conserve din pește, la diferite tipuri de uleiuri, vinuri și alte delicatese.

Selectia este riguroasa: crevetii sunt din Mozambic, dorada este de captura, din Atlantic, iar meniul include, cu precadere, specii de peste oceanic mai rar intalnite in restaurantele din Romania: cambula, calcanul de Atlantic, pestele-unditar, epinefelul (pestele grouper) sau barbunul.

Spațiul este împărțit în mai multe zone, având capacitatea de a găzdui clienți a la carte până la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate găzdui până la 150 de persoane.

Pe lângă sala principală, restaurantul are și un salon VIP, de 10 locuri, ai cărui pereți sunt decorați cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea.

Designul au fost gandit impreuna cu arhitectul Victor Grosu, recunoscut pentru proiectele sale de amenajare din zona restaurantelor si barurilor. Culoarea albastră este punctul focal al designului și conceptului amenajării interioare, ea creând un contrast puternic cu panourile perforate roșii din spațiu asemănător cu modul în care o langustă apare pe malul oceanului.

Intrând avansat în zona principală de luat masa, o bucătărie deschisă are intenția de a oferi clienților o vedere clară a procesului de preparare și gătire.

Un roșu cald – întocmai cozii de homar – împarte spațiul, creând o zonă lungă de ședere. Estetica inspirată a interiorului este și rezultatul reflexiilor create de textura lucioasă a parietalelor.

Pentru a completa motivul portughez, albastru și alb, au fost adăugate plăci azulejo, creând o interesantă răsturnare spațială și subliniind diferite zone ale spațiului amenajat luminos și tonic.

Meniul de vinuri de la Dancing Lobster cuprinde o selectie de 160 de etichete de vin din Romania si din tarile care au un cuvant de spus la nivel mondial, aproximativ 20% din vinuri fiind portugheze. Pe langa acestea, in meniu se regasesc si vinuri spumante, sampanii si vinuri de Porto, care sunt servite ca digestiv la incheierea mesei.

Meniu degustare “Media Dinner”

⇒Petisco portugheze

Atunci cândd căutați o experiență cu adevărat portugheză vă recomandăm să faceți o masă doar din “petiscos” adică gustări portugheze.

Mâncarea vine în porții mai mici, ca să puteti ”explora” cât mai mult.

Pentru o masă în doi, merită să comandați cel puțin 5-6 preparate.

⇒Midii portugheze in sos roșu

⇒Creveți “a guilho” cu usturoi

⇒Pica Pau de vita cu murături si măsline portugheze

⇒Caracatița “a galega” cu salata

Deoarece fructele de mare nu întotdeauna sunt satioase, se recomandă, la sfârșitul mesei un “prego” de ton făcut cu pâine din insula Madeira denumită “bolode caco” care se pregateste cu cartofi dulci, cerneala de sepie sau rucola.

⇒Desert – Faimosul “Pastel de nata”

Toate aceste minunații culinare le găsiți la adresa: Str. Glodeni 3, (Pescariu Sports & Spa)

Informații și rezervari: +40 770 690 886

Web: www.dancinglobster.ro

Facebook: https://www.facebook.com/DancingLobsterBucharest/

Instagram: https://www.instagram.com/dancinglobsterseafood/.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *