Les Absolus d’Orient by Guerlain, inspirația unui parfumier de excepție

Thierry Wasser, ca si ceilalti parfumieri ai casei, calatoreste in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi cele mai pretiose materii prime, pe care sa le foloseasca in orchestrarea parfumurilor Guerlain. Scopul lui este de a consolida legaturi puternice cu producatorii locali si de a dezvolta culturi exclusive casei Guerlain, care sa corespunda criteriilor specifice de calitate ale brandului.

Les Absolus d’Orient Bois Mystérieux – captivant, intens, vibrant  Unic si misterios, Bois Mystérieux, creatia fascinanta a parfumierului Thierry Wasser, este o interpretare moderna a conceptului de exotism.

Parfumul isi dezvaluie intensitatea prin intermediul materiilor prime pretioase: lemn de cedru Atlas, note de piele, smirna si sofran.

Lemnul de cedru Atlas, ce se gaseste in Maroc si in anumite zone din bazinul mediteranean, este selectat de parfumier datorita caracterului sau animalic, rasinos si cu note de piele.

‘Cedar’ care inseamna ‘putere’ in limba araba, este un copac al carui ulei esential, obtinut prin distilarea lemnului, are proprietati specifice folosite in ritualuri de meditatie si relaxare.

Sofranul este considerat o comoara efemera, o materie prima foarte rara si fascinanta, deoarece florile au o durata de viata foarte scurta, de aproximativ 48h.

Parfum unisex.

Les Absolus d’Orient Encens Mythique – invaluitor, pretios, fascinant

Creat de parfumierul casei Guerlain, Thierry Wasser, parfumul te seduce cu notele lemnos orientale de tamaie, aldehide, ambra cenusie (din Noua Zeelanda) si trandafiri.

Tamaia este folosita inca din Grecia antica, fiind un simbol al ritualurilor religioase sau de vindecare.

Tamaia provine din rasina copacilor care cresc in tari calde si aride, cum ar fi Sudanul, Etiopia, Yemenul si Somalia.

Ambra cenusie (sau chihlimbar cenusiu) ofera compozitiei olfactive un caracter unic si puternic, fiind unul dintre cele mai scumpe materii prime din parfumerie. Pe langa mirosul delicat de mosc pe care il are, este folosita in crearea parfumurilor pentru proprietatile de fixare a notelor si capacitatea de a creste persistenta esentei.

Ce este ambra cenusie? O substanta de culoare cenusie cu aspect de ceara, formata in intestinul unor specii de casalot.

Cand casalotii inghit obiecte taioase – precum ciocurile cornoase ale calamarilor ce constituie hrana lor obisnuita – intestinele lor secreta o substanta lipicioasa ce inveleste aceste resturi ascutite, pentru a nu rani mucoasa intestinala. Cu timpul, aceste resturi iau forma unor bulgari de diferite dimensiuni, si sunt eliminati odata cu materiile fecale sau regurgitate. Sub influenta soarelui si a apei marine, acest amestec se transforma intr-o materie dura, cu un miros specific.

Parfum unisex.

Les Absolus d’Orient Musc Nobile maiestuos, senzual

Inspirat de tinuturile orientale, Musc Noble creat de Thierry Wasser, scoate in evidenta unul dintre cele mai misterioase ingrediente din parfumerie: mosc-ul.

In trecut, mosc-ul era o nota animala, preluata de la o anumita specie de cerb, pe cale de dispartie in prezent, ce traieste in padurile din India, Tibet, China, Siberia si Mongolia.

Masculul cerb prezinta pe abdomen un bulb de marimea unei mingi de golf, in care se afla o substanta cu care animalul atrage femelele in perioada de imperechere.

Astazi, mosc-ul de originie animala nu mai este autorizat spre folosire, parfumierul utilizand o tinctura de mosc reconstituita combinata cu note de chihlimbar alb (ambra) si mosc alb (nu este de origine animala).

Notele de mosc se regasesc in inima parfumului, alaturi de trandafiri, sofran, lemn de cedru si boabe de piper roz.

Les Absolus d’Orient Cuir Intense – opulent, fermecator

Din punct de vedere istoric, notele de piele sunt printre cele mai vechi note din parfumerie.

Conform modei sec XVI-lea, manusille fabricate din piele pentru aristocrati erau parfumate cu anumite uleiuri, mosc si ambra pentru a masca mirosul puternic al pielii de animal.

Astazi, obtinerea mirosului de piele se realizeaza prin utilizarea de mirosuri derivate natural, precum si a celor sintetizate intr-un laborator. Sursele naturale includ mesteacan, ienupar, styrax si cistus labdanum.

Thierry Wasser, parfumierul casei Guerlain, a creat aceast parfum nobil exprimand contrastul intre puterea notelor lemnoase (lemn de cedru Virginia) si de piele cu prospetimea si unicitatea florii Osmanthus (floare alba cu fatete fructate de caise).

Preturi aproximative in magazine:

Parfumurile Les Absolus d’Orient se vor lansa la inceputul lunii mai 2019.

Colectia Les Absolus d’Orient se gaseste doar in Sephora Cotroceni, Magheru, Mall Vitan si Baneasa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *