My list… La Mulţi Ani 2014!

În noaptea de Revelion voi îmbrăca “my little black dress”, veşnic actuală şi în vogă, chiar dacă nu e preferata mea pentru că negrul îmi inspiră întotdeauna senzaţia de doliu, voi purta negru pentru toţi cei care sunt „morţi”… după mine! 🙂  

În noaptea magică, mă obsedează, în fiecare an, câte o lecţie de viaţă. Poate sunt dintre voi unii care au avut relaţii mai lungi ce s-au sfârşit sau au avut momente de răscruce.

 Eu îmi amintesc de acel moment când am simţit, cu toată încăpăţânarea mea, că totul se destramă, că eu nu mai iubesc şi el nu mai iubeşte. Nu puteam fi niciunul sigur că iubirea a dispărut, dar nesiguranţa celuilalt ne împingea încet şi sigur spre sfârşitul pe care nu ni-l doream. Căutam cu disperare motivele care m-ar face să iubesc din nou, şi spre surprinderea mea le găseam şi îmi era uşor să le numesc. Însă îmi era greu să i le spun, iar dacă am făcut-o, vorbele au sunat sec, parcă erau reproşuri. Cred că atunci ar fi trebuit să-mi dau seama că jocul trebuie reînceput. 

Dragostea e un cameleon care îşi schimbă înfăţişarea după sentimentele persoanei iubite. Confirmarea că încă te iubeşte va veni dacă tu vei crea sau recrea motive de iubire. Jumătatea există atâta timp cât nu vei înceta să o cucereşti şi recucereşti. L-ai cucerit pentru prima oară atunci când v-aţi cunoscut, dar va trebui să faci asta mereu, chiar dacă vă treziţi dimineaţa îmbrăţişaţi.
 
E mult mai greu acum, căci trebuie să treci peste credinţa falsă că iubirea lui ţi se cuvine. E mult mai greu acum, pentru că te cunoaşte până în adâncul sufletului şi dincolo de el. Însă trebuie să reîncepi  jocul în fiecare an şi cred că e la fel de incitant ca prima dată, mai ales dacă asta îţi doreşti cu orice preţ.  
 
Tot în noaptea dintre ani, am obiceiul să îmi fac o listă cu ce-mi doresc în anul următor (anul acesta lista e mai lungă, dar nu contează, noaptea aceasta e magică şi are sper… mai multe ore), aşa că iată ce-mi doresc pentru la anul:
- să fiu sănătoasă;
– să râd mai mult;
– să am mult mai puţine probleme;
– să mă plâng mai puţin;
– să ies mai mult din casă;
– să am mai mulţi bani de buzunar;
– să nu mai fiu atât de fraieră;
– să mă îndrăgostesc mai mult;
– să fac tot ce mi-am propus;
– să mă îmbăt mai des;
– să cunosc mai multă lume;
– să fac prostii şi să nu se prindă nimeni;
– să mă împac cu cei cu care m-am certat sau de care m-am îndepărtat.
La mulţi ani tuturor şi sper ca dorinţele mele şi ale voastre să se împlinească!
 

5 Comments


 1. // Reply

  Draga mea,

  La multi ani! Sa ai un 2014 frumos si luminos.
  Eu una m-am impacat cu prieteni pe care eram suparata. E un sentiment tare placut.
  “sa fac prostii sa si sa nu se prinda nimeni”…hihi


 2. // Reply

  Da, uneori e bine sa crezi ca detii controlul….:)
  La Multi Ani, Dana, Sa fii iubita!


 3. // Reply

  Nu ma refer la a detine controlul. Eu mi-am cautat prietenii dupa ce ne-am suparat, nu ei pe mine. Pentru mine este ceva, scris cu litere mari. Gata ca suna a lauda, nu? 🙂 🙂 🙂
  La multi ani! Fericire, Lumi draga!


 4. // Reply

  Pai, chiar te poti lauda, Dana, mie mi-e greu sa ma intorc atunci cand am luat o decizie, pentru ca daca am ajuns sa o iau sunt sigura ca nu se mai putea altfel….
  Insa ma refeream la “la facut prostii fara sa stie nimeni” 🙂
  Un an mai bun si mai frumos, draga mea, sa-ti fie bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *