Noua tendință Athleisure: se poartă hainele comode

Athleisure

Descoperă ce se află #BeyondFirstLook în modă și îngrijirea hainelor cu Ariel!

În ultimele sezoane, colecțiile de pe podiumuri și din magazine au preluat elemente din hainele sport pentru a da naștere unei noi categorii de haine mai confortabile, mai performante, adaptate la stilul nostru de viață: Athleisure. Dacă te uiți cu atenție la hainele pe care le porți astăzi, în comparație cu cele pe care le purtai cu doar câțiva ani în urmă, cu siguranță vei constata că sunt mult mai casual, elastice, flexibile și versatile. Cămășile au devenit mai largi pentru a ne oferi libertate de mișcare, pantalonii mai elastici, iar asortarea unor pantofi sport cu o rochie ori cu un outfit sobru este ceva cât se poate de obișnuit. Pe scurt, hainele pe care le purtăm astăzi sunt la fel de active ca și noi.

Dar ce se află #BeyondFirstLook? Detaliile nevăzute ale hainelor Athleisure

Principiile de bază ale hainelor Athleisure sunt performanța și confortul. Materialele folosite astăzi în hainele noastre de zi cu zi sunt construite să poată face mai mult decât majoritatea materialelor convenționale. Fie că vorba de un bumbac cu elasticitatea perfectă datorită adaugării unui procent de 4% elastan, de un jersey rezistent la apă, ori o combinație de fibre care face materialul mult mai rezistent, noile materiale sunt complexe și inovatoare. În cele ce urmează vom decoda secretele materialelor Athleisure și metodele de îngrijire potrivite pentru noile materiale din garderoba ta.

Haine ca noi

Haine noi ca-n prima zi în fiecare zi sau cât de importantă este îngrijirea performantă pentru hainele tale.

Poți identifica diferențele între aceste trei rochii? Este ușor, nu? Observă diferența de intensitate a culorii de la un manechin la altul. Rochia din stânga este nouă. Rochia din mijloc și-a pierdut luminozitatea. Albul este gri, modelul s-a amestecat și nu se mai așează la fel de bine ca celelalte două versiuni. Rochia spălată cu Ariel și-a păstrat frumusețea, arătând la fel ca rochia nouă.

arielPentru ca hainele tale să rămână ca noi cât mai mult timp, ți-am pregătit un ghid cu ajutorul căruia vei putea ține la distanță cele mai dificile pete:

 Petele de grăsime

De ce sunt petele de grăsime atât de greu de îndepărtat în timpul spălării? Petele de ulei și grăsime, în general, urăsc apa – sunt pete hidrofobe. Mai mult, unele materiale precum poliesterul sunt și ele hidrofobe, ceea se înseamnă că grăsimea se va instala foarte ușor în fibră și va fi mult mai greu de îndepărtat. Petele de grăsime tind să se agațe de fibre, așa că cel mai eficient este să folosești produse cu agenți speciali pentru îndepărtarea petelor de grăsime precum Ariel 3in1 PODS sau Ariel Lichid.

Dar ce faci dacă ai apucat să speli hainele și pata nu a ieșit? Mai e cale de întoarcere? Încearcă să tratezi pata cu Ariel Lichid, conține agenți speciali pentru îndepărtarea petelor de grăsime și te va ajuta să scapi de pata încăpățânată. Apoi spală din nou hainele cu Ariel Lichid sau Ariel 3in1 PODS, dar nu le usca înainte de a te aigura că pata a ieșit.

Petele care se formează în zona axilei

Cauzele petelor galbene din zona axilei: În mare parte petele sunt cauzate de o combinație de murdărie, transpirație și antiperspirant. Pentru că petele continua să se îngălbenească în timp, este recomandat să speli hainele albe la scurt timp după purtare pentru a împiedica instalarea petelor. Purtarea repetată cauzează o “stratificare” a acestor componente, fapt ce îngreunează misiunea detergentului.

Ce materiale sunt predispuse la formarea petelor în zona axilei? Bumbacul și țesăturile naturale sunt cele mai predispuse la formarea acestui tip de pete, pentru că murdăria se instalează mult mai ușor în interiorul fibrei, de unde este mai greu de îndepărtat. Mai mult, în timp, petele reacționează cu oxigenul din aer și culoarea se intensifică.

Packshot Ariel 3in1 PODS

Cele mai eficiente trucuri pentru îndepărtarea petelor de machiaj

Rujul: Pentru rujurile pe bază de ceară, pune haina în congelator timp de 20 de minute, apoi răzuiește pata. Tratează pata cu Ariel Lichid folosind capacul special de tratare a petelor, apoi o poți spăla conform instrucțiunilor de pe etichetă. Nu pune haina la uscat decât după ce te-ai asigurat că pata fost eliminată în întregime.

Machiajul lichid (fond de ten și concealer): Clătește pata imediat, tratează cu Ariel Lichid folosind capacul special de tratare a petelor, apoi spală conform instrucțiunilor de pe etichtă. Dacă fondul tău de ten are o bază uleioasă, este importantă folosirea unui detergent precum Ariel Lichid, eficient în mod special pentru îndepărtarea petelor de grăsime.

Machiajul pudră (fond de ten sau fard de pleoape): Scutură ușor cât se poate din machiajul care a ajuns pe haină apoi clătește cu apă. Spală conform instrucțiunilor de pe etichetă folosind Ariel 3in1 PODS sau Ariel Lichid.

Îngrijirea hainelor sport

Principala caracteritică a hainelor sport este performanța. Ele trebuie să ne permită mișcarea liberă, să ne ofere confort și să absoarbă transpirația atunci când facem sport. Pentru a le conserva performanța cât mai mult timp, este recomandat să le speli in mod regulat pentru a preveni acumulările de murdărie care conduc, în timp, la deformarea hainelor, modificarea texturii și instalarea permanentă a unor mirosuri neplăcute. Un detergent care curăță în profunzime, precum Ariel 3in1 PODS, va îndepărta murdăria și îți va păstra hainele ca noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *