Primăvara aduce delicii culinare la Trattoria Buongiorno

La Trattoria Buongiorno, primăvara aduce noi delicii culinare inspirate de bucătăria italiană, semnate de Chef Ciprian Nicolescu. La început de primăvară astronomică, Chef Ciprian Nicolescu prezintă câteva Signature Dish by Ciprian Nicolescu, preparate ce se vor regăsi în noile meniuri ale restaurantelor Trattoria Buongiorno.

Chef Ciprian Nicolescu spune Buongiorno Primavera la Trattoria Buongiorno prin câteva preparate vedetă ce pot fi savurate în restaurante în acest sezon.

Filozofia din spatele noilor preparate este crearea unui gust echilibrat și desăvârșit prin asocieri creative de ingrediente naturale, proaspete și de sezon, folosind cât mai puține condimente „clasice”.

Trattoria_Buongiorno_Chef_Ciprian_Nicolescu

Prezentarea a debutat prin explicarea faptului că folosirea condimentelor verzi precum busuioc, busuioc roșu, macriș roșu, mazăre, năut, coriandru, begonii, este o știință a gastronomiei fine, ce are ca scop echilibrarea gustului. Acestea sunt folosite nu doar ca decor, ci drept condimente care dau unicitate rețetei și definesc gustul.

Salata cu pui, ricotta, pepene galben, rucola și migdale (Insalata di pollo, ricotta con melone, rucola e mandorie) este o salată Signature by Ciprian Nicolescu, în care dulceața este asigurată de pepenele cantalup (cu coajă galben – portocalie), aciditatea este creată prin includerea portocalei, gustul sărat se datorează migdalelor, în timp ce senzația de crocant este realizată prin salata romaine și crutoane.

Trattoria_Buongiorno_insallata_di_pollo

Textura cremoasă este obținută prin brânza ricotta. Begonia aduce dulceață și completează aspectul proaspăt, de primavera.

Chef Nicolescu a accentuat importanța folosirii ingredientelor de sezon, proaspete și foarte hrănitoare, pe care le numește „sănătate în farfurie”.

Caracatița cu năut, fenicul și portocală (Primo di polpo, cecai, finocchi e aranci) continuă răsfățul gustului printr-o explozie de arome și culoare care se combină ideal într-o farfurie perfectă.

Trattoria_Buongiorno_caracatita

Gustul caracatiței marinate este completat de năut, morcov, grapefruit, fenicul, begonii și sosul signature.

Ravioli umplute cu rață și sos de ciuperci sălbatice (Ravioli con anatra e funghi selvatica) reprezintă o vedetă absolută a noilor meniuri, nu doar datorită rețetei semnate de Chef Nicolescu, ci și pentru că pastele ravioli sunt pregătite în bucătăriile restaurantelor Trattoria Buongiorno.

Ravioli din meniul de primăvară sunt homemade, handmade & crafted in the kitchen, ceea ce le asigură prospețime, un gust inconfundabil și o textură unică. Ele sunt create după o rețetă proprie, dezvoltată de Chef Ciprian Nicolescu, perfecționată de-a lungul mai multor ani.

Umplutura a fost realizată din rață confiată, cu piure de stafide aurii, iar sosul din ciuperci sălbatice. Gustul a fost întregit de parmezan și „pământ sicilian”, o combinație de parmezan cu boia afumată.

Ravioli _Trattoria_Buongiorno_Ravioli con anatra e funghi selvatica

Noile preparate Signature Dish by Chef Ciprian Nicolescu vor putea fi comandate foarte curând din meniurile de primăvară ale restaurantelor Trattoria Buongiorno Primăverii, Victoriei, Lido, Arena (Bd. Basarabia), Băneasa și Centrul  Istoric.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *