RESERVED lansează colecția capsulă „Secret System”

Cea mai recentă colecție RESERVED poate fi o reflecție recurentă asupra dualismului naturii feminine. „Secret System” combină extremele, evidențiind ipotezele artiștilor avangardiști japonezi, care la un moment dat au devenit faimoși pentru deconstrucția siluetei feminine. Talia accentuată, într-o haină largă. Drapajele fine și mânecile supradimensionate. Delicatețea contrastează cu forța, calmul cu mișcarea.

Colecția „Secret System” este construită în jurul unei palete de nuanțe de roșu, echilibrată de nuanțele de bej neutru și de alb. Nuanțele profunde de vin roșu, ardei iute, roșie sau cărămidă se amestecă cu nuanțele de nisip brazilian, smântână sau cafea cu lapte. Modelele sunt, de asemenea, alese ca un joc al contrastelor – imprimeul floral modern cu linii grafice, dar fine, apare în colecție alături de imprimeul clasic cadrilat, alb cu vișiniu.

Croielile clasice sunt completate de detalii moderne, statement. Paltoanele sau jachetele safari au gulerele supradimensionate, buzunarele mari și cordoanele late. Rochiile tip cămașă sunt croite astfel încât să poată fi folosite și sub formă de geci. Atenția este concentrată asupra taliei – subliniată atât de dungile, cât și de drapajele fine: fie pe spatele unei bluze bej, fie pe partea din față a unei cămăși albe. Silueta se extinde ușor în partea de jos, așadar avem fuste în forma de A, rochii boho midi sau pantaloni palazzo.

 Accesoriile care completează colecția sunt în principal cizmele până la gleznă și cizmele înalte, în nuanțe de bej și crem, cu vârful ușor rotunjit și cu tocul mic – cui sau gros. Gențile sunt mici, de asemenea, în culori neutre, dar cu o varietate de motive matlasate sau împletite, foarte la modă în acest sezon.

„Regulile sunt în capul meu” — acest citat al lui Rei Kawakubo a devenit un pretext pentru realizarea „Secret System”. Tocmai pentru că regulile în modă le creăm cel mai des chiar noi. Si apoi tot noi, după bunul plac, le putem încălca. Următoarea colecție este cel mai bun exemplu în acest sens.

Articolele din prima colecție capsulă RESERVED 2020 sunt vedetele ședinței foto pentru cea mai recentă copertă „Vogue Travel” din Ucraina, dezvoltată sub viziunea creativă a lui Julie Pelipas, Fashion Director, un etalon al stilului contemporan și Instagram influencer (peste 202 de mii urmăritori). Pelipas realizează ședința foto în spiritul unui film de călătorii american și îi oferă un titlu similar unui film: „On The Road”. 

Un pulover pe gât asortat cu o fustă midi, un pardesiu crem din piele ecologică sau o rochie din tricot elastic, reprezintă o abordare fantastică și lejeră a stilului clasic.

Regulile par simple – mai puțin înseamnă mai mult. Croielile minimaliste, siluetele cu linii clare și simple, împreună cu funcționalismul se dovedesc a fi sofisticate și elegante, întrucât aspectul croielilor scoate în evidență proporțiile perfecte ale pieselor vestimentare și unicitatea materialelor cu texturi variate. Se desfășoară și o interacțiune între aspectul strălucitor și mat. Un alt element important al ședinței foto este culoarea, care are, de asemenea, funcție dublă – tonurile calme de crem și bej ne permit să ne concentrăm asupra întregii palete de nuanțe strălucitoare de roșu – de la carmin, la o nuanță caldă de roșu ardei până la nuanța de roșu vin. Silueta este puternică și clar conturată, iar întreaga colecție capătă o tentă modernă, dinamică.

Totul, desigur, reflectă personalitatea vedetei ședinței foto – Anna Shoot, un fotomodel ucrainean. Ea intrigă datorită acestei juxtapuneri a extremelor. Este sensibilă, dar puternică în același timp. Vigilentă și dinamică. Feminină, și, totuși, casual. Este o fată modernă energică, preocupată de modă, dar care nu riscă niciodată să devină o „victimă” a modei. Abordează lucrurile cu prudență, preferând calitatea în locul cantității și confortul unor trucuri spectaculoase. Este elegantă și autentică.

Poetica integrată în sălbăticie, cu clasicul Buick Skylark în fundal, sunt opera unui tânăr fotograf ucrainean Stephan Lisowski. Numele său apare periodic în ediția ucraineană Vogue sau în edițiile Harper’s Baazar din Europa Centrală, ceea ce înseamnă că este demn de remarcat, iar în scurt timp va fi în centrul atenției tuturor.

Echipa din spatele ședinței foto „Vogue Travel”:

Fotografii: Stephan Lisowski

Stilist: Julie Pelipas

Hair stilist: Pavel Lotnik

Make up: Olga Ostapchuk

Model: Anna Shut @City Models

Producător: Marina Sandugey-Snyshkina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *