Restaurantul „Le Consul“, rafinamentul bucătăriei franțuzești

,

Le_Consul_BoncafeStyle3

În prag de Valentine’s Day, vreau să vă sugerez o experiență culinară rafinată, într-o locație specială, potrivită pentru celebrarea aceastei zile dedicată iubirii, în care oamenii își arată sentimentele de dragoste, afecțiune și prietenie, dar și pentru oricare altă ocazie: Le Consul – Haute Cuisine, Haute Patisserie, restaurant ce aduce în “Micul Paris” gusturile bucătăriei franțuzești.

Restaurantul „Le Consul“ aduce în România un concept inovator de a te bucura de ingrediente atent alese și de gusturi ca la Paris, într-un vechi palat interbelic, aflat pe Aleea Alexandru nr.7, renovat în totalitate.

Le Consul_exterior

Design-ul interiorului a fost creat de către Seus Interiors și este gândit ca o îmbinare de stiluri, un spectacol de lumini, ca o scenă pe care preparatele culinare sunt adevăratele celebrități, pline de rafinament, gust și culoare.

Le Consul_interior

Le Consul  îmbină într-un stil rafinat conceptul Haute Cuisine, cu un salon Haute Coiffure și un boutique Haute Patisserie. Pe scurt, simțurile și necesitățile culinare și de frumusețe sunt răsfățate pe deplin.

Le_Consul_BoncafeStyle2

Chef Mihai Irima este responsabil cu tot ceea ce ajunge în meniu și pe mesele clienților, pentru ca aceștia să se bucure de bucate la cel mai înalt nivel. Alături de acesta este o echipă dedicată și pregătită după cele mai exigente cerințe. Preparatele „Le Consul“ sunt inspirate de bucătăria franțuzească, despre care Chef Mihai Irimia susține că e caracterizată de respectul și iubirea față de produse

Chef Mihai Irimia_Le Consul

Ca să fii un chef desăvârșit, trebuie să fii riguros, să ai simțul detaliului și al lucrului bine făcut. Drumul este lung, de aceea îți mai trebuie și nervi solizi. În filosofia bucătarului francez există întotdeauna un raport strâns între tradiţie şi teritoriu. Prin tradiţie mă refer la cunoştinţe şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie, iar când zic teritoriu mă refer la produsele locale, specifice acelei zone.

Un chef bucătar este un artist, care are o viziune şi vrea să transmită un mesaj, să creeze o emoţie, să renască o amintire sau, pur şi simplu, să ofere un moment de bucurie. Pe scurt, e o persoană care se hrăneşte din momentele de fericire livrate celorlalţi, în ciuda eforturilor şi sacrificiilor pe care le face pentru a realiza acest lucru“, spune Chef Mihai Irimia.

Fondatorii restaurantului „Le Consul“ sunt Jean-Philippe Guilbert-Lassagne și Patrick André Hofman. Cei doi cunosc România de peste 20 de ani și o văd drept o ţară în plină evoluţie. În capitală, acolo unde se află „Le Consul“, cei doi au observat că oamenii sunt din ce în ce mai interesați de bucătăria premium și decizia de a deschide acest restaurant a venit pe fondul nevoii bucureștenilor de a avea locații rafinate pe segmentul fine dining.

Jean Phillippe Guilbert_actionar Le Consul

România este fascinantă, iar bucătăria ei nu face excepție. Știm însă că țara aceasta, și în special orașul București, a împrumutat foarte mult din stilul și rafinamentul capitalei Franței, de unde și vechiul supranume «micul Paris». Noi am vrut să transformăm în realitate această denumire și darul nostru pentru oameni este «Le Consul». Nu ne oprim însă aici.

Odată cu venirea primăverii vor fi operate câteva schimbări în meniu, vrem să ne menținem mereu la cea mai înaltă cotă a bucătăriei și gustului. În același timp, ne dorim să dezvoltăm conceptul Haute Patisserie prin deschiderea unor mici unități, de tip boutique, unde produsele noastre de patiserie fină să fie accesibile tuturor“, a declarat Jean-Philippe Guilbert-Lassagne, co-fondator Le Consul.

Patrick Hofman_actionar Le Consul

Va fi un an plin pentru noi. Strategia noastră cu «Le Consul» începe cu o consolidare a renumelui pe segmentul fine dining bucureștean și impunerea în această arie culinară. Totodată, vom valorifica versatilitatea spațiului și plănuim organizarea mai multor evenimente speciale prin colaborarea cu diferite companii. Prin încrederea pe care o au clienții în acest restaurant vrem să îl dezvoltăm într-un spațiu a tot ceea ce este nou și rafinat. Noi venim cu bucătăria și cu talentul lui Mihai“, a adăugat Patrick André Hofman, co-fondator Le Consul.

Meniul este un mix de gusturi marine și continentale într-o călătorie iniţiatică prin arta culinară tradiţională.

O experiență aparte este și meniul de deserturi, unde se împletesc numeroase arome, ingrediente și preparate unicat.

Nu în ultimul rând, pentru cei grăbiţi, trecerea prin boutique le oferă posibilitatea de a testa patiseria fină, precum şi produse servite, de regulă, în restaurant.

Iată cîteva dintre preparatele pregătite de Chef Mihai Irimia, pe care le-am degustat la cina organizată de Caracteristic, în cadrul unui eveniment plin de savoare:

Din partea casei:

Le_Consul_BoncafeStyle

Sparanghel verde, oua papara, crema cu trufe, otet balsamic vechi de 25 de ani

Sparanghel verde oua papara crema cu trufe otet balsamic vechi de 25 de ani_Le Consul

Sashimi de ton rosu caramelizat, salata Parmentier cu king crab

Le_Consul_BoncafeStyle6

Duck foie gras, truffles and quince jam with ginger

Le Consul_Duck foie gras, truffles and quince jam with ginger

Tartar de biban de mare cu suc de yuzu, salata crocanta cu calamari si mousse de stridii

Le_Consul_BoncafeStyle4

Tartar de vita in stilul casei, cartofi pai si sos olandez

La desert am degustat:

Millefeuille cu cremă de vanilie și ciocolata albă, caramel sărat și pudră de ulei de măsline

Millefeuille cu cremă de vanilie și ciocolata albă, caramel sărat și pudră de ulei de măsline_Le Consul

Cheesecake cu fructe roșii

Le Consul_desert

The planet of chocolate, crème brûlée with orange flavor and candied kumquats

Le_Consul_BoncafeStyle7

Broken heart of Ispahan

Catalog Le Consul

Toate aceste preparate se regăsesc în meniul de zi cu zi al restaurantului și vă mărturisesc că nu a fost nimic care să nu-mi placă, să nu mă încânte, efectiv, la propriu! Locuiesc în zonă și abia aștept să revin, dar îmi va fi greu să mă hotărasc ce să aleg, pentru că toate preparatele sunt absolut delicioase!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *