Sărbătorește Valentine’s Day cu ciocolată și cafea

,

Coffee_Valentinesday

Cafea și ciocolată, ciocolată și cafea. Cele două ingrediente nu au fost niciodată mai potrivite împreună. Cum Valentine’s Day este aici, am cerut unui expert internațional de la Lavazza International Training Center din Torino să ne împărtășească câteva variante delicioase de cafea și ciocolată pe care le putem încerca acasă.

Iată mai jos recomandările profesioniștilor, rețete care să facă această sărbătoare cât mai YUMMY.

Cafea vieneză

Ușor de preparat și de mici dimensiuni, cafeaua vieneză are o aromă divină, fiecare înghițitură amintind de eleganța vieneză care a inspirat aceasta rețetă.

Metodă de preparare

Se toarnă 10 grame de sirop de ciocolată într-un pahar mic.

Pregătiți un espresso lung, turnați-l în pahar și adăugați frișcă.

Se presară apoi fulgi de ciocolată.

Este gata, acum puteți să vă bucurați în doi de această cafea.

Mocha italiană

Marocchino fondente este o rețetă simplă și savuroasă care oferă un gust aparte cafelei tale. Ideală pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze sau a termina cina în note aromate.

Metodă de preparare

Pregătiți espresso-ul într-o ceașcă de sticlă.

Adăugați un baton mare de ciocolată neagră.

Presărați din abundență peste cafea pudră de cafea amăruie și piper negru.

Completați cu cremă de lapte fierbinte, încercați să nu adăugați foarte mult lapte, ci cât mai multă cremă.

Presărați cu praf de cacao pudră.

Crostata Mocha

Crostata cu cremă mocha este un desert gustos și ușor de preparat, care combină consistența tradițională a unui blat de biscuiți cu aroma intensă a ganache-ului de ciocolată, o cremă delicioasă. Perfectă pentru micul dejun sau gustarea dintre mese.

INGREDIENTE:

60 ml de cafea 25 gr de zahăr 3 ouă 60 ml de smântână 125 g de ciocolată neagră cu 50% cacao 100 g de făină 20 g de pudră de cacao 75 g de unt Pudră de vanilie Zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE:

PREPARAREA CREMEI GANACHE

Bateți două gălbenușuri și 15 grame de zahăr până obțineți un amestec omogen și cremos.

Puneți smântâna pe foc și lăsați-o până ajunge la punctul de fierbere. Adăugați amestecul cu gălbenușuri și lăsați compoziția pe foc până ajunge la 90°C. Adăugați cafeaua preparată și amestecați bine. Turnați amestecul peste ciocolata mărunțită și amestecați până când ciocolata se dizolvă complet.

Lăsați crema în frigider să se răcească, dar doar un pic, veți avea nevoie de ea călduță.

PENTRU ALUATUL DE BISCUIȚI

Tăiați untul în cubulețe și aduceți-l la temperatura camerei. Amestecați făina și pudra de cacao și puneți amestecul în formă de fântână.

Puneți untul, 10 grame de zahăr și oul rămas în mijlocul fântânii. Adăugați zeama de lămâie și pudra de vanilie. Frământați ingredientele, adăugând treptat făină până ce obțineți un aluat omogen. Lăsați aluatul în frigider timp de o oră.

Puneți aluatul în forma de copt. Cu o furculiță înțepați baza crostatei și puneți forma la copt la 180°C pentru 18 minute. Lăsați apoi crostata la răcit.

COMPOZIȚIE

Umpleți o pungă pentru ornat prăjituri cu crema Ganache și puneți crema peste crostata. Lăsați tarta în frigider până ce crema se răcește complet. Presărați apoi zahăr pudră și/ sau fructe de pădure și serviți cu placer!

Cafeaua și ciocolata formează cuplul perfect, concept care l-a inspirat și pe Luigi Lavazza când a fondat compania în 1895 și, după mai bine de 120 de ani, încă oferă cea mai bună experiență a cafelei italiene, experiență inspirată de pasiunea și învățăturile lăsate de fondatorul Lavazza.

Bucurați-vă de Valentine’s Day!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *