Sărbători fericite!

Cum, necum, a fost şi Crăciunul ediţia 2012.  Anul acesta, aşa cum era clar pentru toată lumea, eu – persoană fizică – nu am avut dispoziţia de altă dată.

După mintea mea, faptul că este 25 decembrie nu e o soluţie miraculoasă la toate problemele, iar faptul că e scris cu roşu în calendar nu înseamnă nici că o să încep să cânt instant colinde, nici că o să trec automat pe modulul „Dispoziţie însorită”, nici că aş putea să mă mint că e pace în cer şi pe pământ şi să afişez un zâmbet strălucitor cu toţi dinţii din dotare.

Până aici toate bune, am notificat familia că nu vreau agitaţie, nu vreau să mişc prea multe degete cu pregătirile entuziaste şi nici nu vreau să-mi împart tot timpul cu toată lumea.

La Familia m-a înţeles. Primele dovezi au apărut chiar de Ajun, când m-am trezit la fel de fericită ca în toate zilele vieţii mele din ultima vreme şi m-am târât calm spre bucătărie în căutarea unei stacane de cafea.

În mijlocul mesei trona o colecţie de pungi şi punguţe pe care o vedeam din ce în ce mai clar cu fiecare gură de cafea, explicandu-mi-se că ar fi bine să facem nişte bomboane Raffaello pentru pom, manufacturate domestic.

După vreo două ore în care ingredientele apăreau misterios lângă mine indiferent în ce parte a casei mă găseam, am priceput că singura soluţie este să fac bomboanele, poate aşa voi avea şi eu parte de linişte.

Pentru că spusesem expres că nu vreau neapărat pom,  La Familia mi-a respectat dorinţa şi a cumpărat un brad micuţ, delicat cât să nu mă enerveze şi mai tare, adică de vreo 2 m, pe care, evident, a trebuit să-l împodobesc singură pentru că restul familiei nu se ocupă cu astfel de copilării.

Pe când credeam că am scăpat, a început un lung şir de vizite, care a ţinut din Ajun cu colindele până pe finalul zilei de 26 decembrie. Parcă până anul acesta habar nu am avut că avem atâtea rude şi prieteni.

Acum e linişte, încă nu am decis dacă să le spun că nu am chef nici de Revelion, poate dacă tac e mai bine decât să spun ce am şi mai ales ce nu am de gând să fac. Dar sunt sigură că voi găsi o soluţie de compromis, iar vouă vă urez din toată inima un an nou îmbelşugat, mai bun, mai interesant şi mai frumos!

La Mulţi Ani 2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *