Un măr înflorit în septembrie

Ce aş putea să-ţi spun ţie, ultima rază căzută peste filele învechite ale vieţii mele? Că orice pas înainte ar distruge momentele care au trecut?

Sunt vinovată, dacă poate fi cineva vinovat că a visat. Dacă speranţa e un păcat, eu l-am comis şi m-am bucurat de el în fiecare clipă.

Mi-a plăcut să pictez un viitor pentru noi, o poiană scăldată de soare auriu, într-o lume în care timpul nu curge.

Mi-au plăcut zilele în care îmi furam o imagine în oglindă, în grabă, pentru că mă aşteptai tu şi pentru că nu voiam să mă văd în realitate. O nălucă cu rochia fluturând nu are vârstă.

Totuşi, dincolo de chip, sufletul meu are riduri pe care nici o poţiune magică nu le poate şterge, riduri în care s-au săpat dezamăgirea, risipa, o parte de viaţă care s-a scurs.

Povestea noastră a fost frumoasă ca un măr înflorit în septembrie, aceleaşi flori cu petale îmbujorate de emoţie… dar inutile, pentru că nu există.

Nu poate exista un viitor al merilor înfloriţi în toamnă. Florile lor nu se vor transforma niciodată în fructul roşu al păcatului, nu au timp, nu fac decât să secătuiască viaţa pomului atâta câtă mai e.

Am înflorit în septembrie pentru tine, însă acum e timpul să-mi întâmpin iarna şi asta nu o pot face decât departe de ochii tăi.

 

6 Comments


 1. // Reply

  Draga mea,
  sunt atat de bucuroasa ca te-am cunoscut. Scrii asa de frumos si de emotionant. Povestea de astazi mi-a placut foarte mult, este minunata.
  Sufletul tau este asa de tanar incat nu cred ca anii care vin si pleca reusesc sa-i faca riduri.

  Cu mult drag si dor,
  Virginia


 2. // Reply

  Mutumesc Virginia…. stii, povestea asta e adevarata…. sau, mai bine spus, sentimentele sunt reale, adevarate. Iar timpul e ireversibil si isi pune amprenta, fie ca vrem sau nu, fie ca se vede sau nu.
  Te imbratisez cu drag…. si sper sa ramanem mereu tinere si frumoase!!! :))))


 3. // Reply

  Ce frumos scrii, tu, suflet cald!

  te pup si te imbratisez


 4. // Reply

  Draga mea, am inflorit de atatea ori in septembrie si tot de atatea ori nu am rodit…Soarta…destinul..???? Te pup !!!


 5. // Reply

  Pup si eu, gabidana… multumesc!!!


 6. // Reply

  Mylady, tu nu ai ajuns inca in septembrie!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *