Fragille

Ce fragilă este încrederea în cel de lângă tine. Şi cât de greu se câştigă… şi ce mult timp trebuie să treacă uneori…

Dar ce se întâmplă când oferi totul celui de lângă tine şi primeşti mai nimic?  Atunci când nu ceri absolut nimic, dar oferi totul? 

Dacă oferim totul avem sufletul împăcat că am dat tot ce avem mai bun din noi în toate modurile posibile, cum am ştiut şi am putut mai bine.  Dar doare. Şi pansăm. Şi trece. Şi mergem mai departe. Iar la sfârşitul zilei, când tragem o concluzie, tot ce ne dorim cu adevărat, este să ne fie cineva aproape.

Aşa că atunci când încercăm să păstrăm distanţa şi să pretindem că nu ne pasă, de obicei, minţim.  Am vrea să ştim că e cineva acolo care ne aude cum respirăm, cum râdem, cum plângem… care să ştie dacă ne e bine sau nu. Cineva căruia să-i pese.

Un EL sau o EA, dacă este lângă noi, simţim că nimic rău nu se mai poate întâmpla şi că suntem în siguranţă. Sunt momente în care uităm de toate.

Un cuvânt, un mesaj… o întrebare ne pot schimba starea, pot salva ziua… şi cel mai important… ne pot mângâia sufletul!

Poate dura ceva timp… însă când totul se năruie, apar durerile. Durerile normale cu care trăim în fiecare zi, dar pe care nu le putem ignora. Pentru că ajung la un nivel atât de înalt încât blochează totul în jur şi face ca restul lumii să se oprească în loc pentru un timp. Până când nu putem să ne mai gândim la altceva decât la cât de mult ne doare.

Cum luptăm cu durerea? O putem anestezia, o putem îmbrăţişa sau pur şi simplu ignora… depinde doar de noi.

5 Comments


 1. // Reply

  Lumi, stii bine, ca noi am mai vorbit despre asta… Cel mai rau lucru atunci cand esti singura nu e ca n-are cine sa-ti care sacosele de la portbagaj la usa apartamentului (stau la et 4 din 4 fara lift, deci sa-mi intelegeti frustrarea 🙂 ).
  Cel mai rau e atunci cand vii nervos, indurerat, suparat pe viata si pe oameni, si n-ai in bratele cui sa te arunci ca sa bocesti.


 2. // Reply

  Sarut mainile, Lumi.
  Chiar….cit de fragila e increderea celuilalt ? Cit de mult timp pentru…… ? Si ce e greu……sau e foarte greu ? Sau ce se întâmplă când oferi cu masura ta, celui de lângă tine şi primeşti … Ce primesti ? Când nu ceri, dar …. oferi ?
  Cind o tacere a sa, mai scurta, mai lunga, sadeste radacinile lui “s-a intimplat ceva rau” – (sa nu tulbur), “nu are nevoie de mine” (sa nu insist), “trece vreo durere” – (sa ma rog pt sufletul sau). Cit de fragila e increderea celuilalt in mine ? De m-a uitat. Cind se astern taceri si-mi fac griji, ca am gresit sau mai rau, ca am facut sa doara vreun gind, vreo vorba.
  Eu mereu spun “daca ti-am gresit, nu ma ierta”.
  Ma gindesc adesea la celalalt, sa nu fac ceva care sa doara. O zi care sa tinda spre perfectiune, e pt mine aceea in care reusesc sa rasfat pe cei din sufletul meu, potrivit pt fiecare, cu o vorba, cu un gind, o masa, un fel de mancare anume, o alimentare de cont (sau doua) o floare (sau mai multe), o primire calda si afectiune, dialoguri, sms-uri, intilniri. Importanta este mereu cealalta persoana. Ma gindesc la asta, vorbesc si aflu, spun si ascult si….implinesc ce e posibil, desigur cu puterile mele plapinde.
  Cit de fragila e incredera ?
  Stiu doar cit de fragila e in mine.


 3. // Reply

  Avem nevoie de atatea dovezi pentru a crede in cineva…. suntem atat de neincrezatori…. cred ca viata ne face sa fim asa….
  Da, e fragila increderea….e ca un castel din carti de joc, il construiesti cu atata migala si la prima minciuna, la prima banuiala apare neincrederea si se darama tot ce am construit…..


 4. // Reply

  Cata dreptate ai draga mea….imi place cum scrii si cum gandesti…superb..aproape zilnic intru sa-ti citesc postarile rupte din realitate……increderea….greu de castigat,greu de dovedit…..te sarut si o zi excelenta….Iulia


  1. // Reply

   Multumesc Iulia…. nici nu stii cat ma bucur atunci cand cineva simte ca si mine…. asa imi dau seama ca nu sunt singura in certitudinile si incertitudinile mele….
   Te pup si eu in zi de primavara….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *