Darul meu de Sărbători

Luminita_Iliescu

Îmi place tare mult Crăciunul şi perioada Sărbătorilor de iarnă şi simt o bucurie nespusă pentru că se aşterne un val de bunătate şi plăcere asupra întregii omeniri, ca într-o copilărie veşnică, lipsită de griji.

Îmi place că simt bucuria Crăciunului şi spiritul lui care se strecoară uşor, în particulele reci de aer de la începutul lunii decembrie şi se metamorfozează, uneori, în fluturi de zăpadă până în Ajun.

Îmi place că de Crăciun se ascultă colinde şi sunt sigură că peste ani, când voi fi căpătat acea seninătate a sufletelor ce înţeleg lucrurile mai presus de evidenţe, tot colinde voi asculta.

Îmi plac luminiţele multicolore şi târgurile de Crăciun şi faptul că miroase a vin fiert într-un mod cu totul special şi că putem trăi clipe inedite şi pline de bucurie.

Ador faptul că încă de la începutul lui decembrie visăm la sărbătoarea de Crăciun, ne facem planuri concrete despre locul şi felul în care îl vom petrece, cumpărăm cadouri, le împachetăm frumos şi aşteptăm ca în seara de Ajun să ni se scurgă o minune pe sub bradul împodobit cu beculeţe multicolore.

Îmi place nespus să ofer cadouri, totuşi ar fi o greşeală să-mi deschid inima cu adevărat celor care nu au avut niciodată timp pentru mine.

De aceea, în fiecare an de Crăciun, îmi ofer sinceritatea ca pe un cadou de preţ doar acelora puţini care au avut timp, acum sau cândva, să-mi înveţe limba, să-mi priceapă sufletul şi să-mi asculte inima.

Crăciun luminos, vis de iarnă călduros și liniște lângă cei dragi!

4 Comments


 1. // Reply

  Frumos e draul tau de Craciun 🙂
  Si mie imi place Craciunul. Mult de tot. Iar daca ar fi si un pic de zapada, ar fi deja basm. Daca nu, nu-i nimica, eu tot ma bucur.
  Numai bine sa-ti fie 🙂


 2. // Reply

  Draga Lotus, chiar ca e frumos de Craciun…. si desi mai sunt cateva zile si mi se pare caldut si bine, de data asta ma incapatanez sa-i cred pe cei de la Meteo care spun ca vom avea macar un fulg, acolo…. 🙂
  Daca nu, vorba ta, ma bucur de brad, ma bucur de cadouri, ma bucur de concerte, ma bucur de sarmale… :)…. si cate si mai cate….
  Sarbatori fericite, draga mea!!!


 3. // Reply

  Draga mea,sarbatori linistite !! Abia azi am reusit sa te citesc…Cineva din familia mea a plecat in lumea celor drepti , a doua zi de Craciun…Cum nu alegem cand ne nastem ,asa nu alegem nici cand “plecam”….Asa ca acest Craciun nu a fost intocmai ca celelalte…..Te imbratisez cu mare drag !! LA MULTI ANI!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *