Luviane, parfumuri naturale by Iulia-Victoria Neagoe

img_6263

Nu are rost să mai spun ce reprezintă parfumul pentru fiecare femeie. Fiecare parfum are o amintire și fiecare amintire are un parfum. Parfumurile spun aproape totul despre o persoană, iar parfumeria artizanală ne ajută să înțelegem și mai multe despre aceste esențe minunate care ne înfrumusețează atât de subtil viața.

De curând, vedete, jurnaliști de top și influencers și-au dat întâlnire la o serată parfumată, într-o locație divin aleasă de Tatiana Ernuțeanu (care deja ne-a obișnuit cu rafinamentul evenimentelor pe care le organizează) – Muzeul Național George Enescu, o bijuterie arhitecturală în stil Art Nouveau.

img_6296

Invitații au fost seduși de colecția de parfumuri artizanale naturale și de bijuteriile prețioase, de inspirație tradițională românească. Anca Sina Serea, Livia Graur, Diana Bart, Maria Radu, Adina Halas Hugeanu, Cristina Șoloc, Simona Elena Țaranu (Digi 24), Camelia Balțoi (Digi 24), Eli Roman, Nuami Dinescu și Andrei Nourescu au fost câțiva dintre eleganții invitați ai serii.

img_5910

Luviane Atelier de Parfumerie este un brand artizanal românesc, conceput pentru natural perfumery aficionados, după tehnici tradiționale foarte vechi.  Întreg conceptul brandului  integrează experiențele personale ale creatoarei, având o puternică inspirație din etnicul romanesc, ce face ca Luviane să fie un promotor al tradiției și al simbolisticii acesteia. Numele Luviane păstrează atât registrul personal, cât și emoția generată doar de o creație autentică și reprezintă o anagramă a numelui fondatoarei Iulia-Victoria Neagoe.

img_6113

Am ales acest nume pentru că am simțit că sunt o parte din brand. În timp, însă, am aflat, prin intermediul clientelor, că există și o mică localitate în Finlanda, Luvia, dar și că Luvia este o variantă a cuvântului Love. M-a bucurat această asociere a numelui cu iubirea, pentru că Luviane înseamnă iubire pentru tradiție, pentru valorile românești și pentru oameni”, a declarat Iulia.

Linia de parfumuri are la bază ingrediente naturale dintre care cele mai multe sunt bio, provenind din exploatări agricole ce respectă condițiile necesare. Nu conțin sulfați, plumb, parabeni, arome sintetice, propilen glycol sau lauril sulfat, ceea ce reprezintă unul dintre avantajele parfumeriei naturale.

img_5780

Un alt beneficiu al acestui segment de parfumerie este și folosirea uleiurilor esențiale din flori, semințe, fructe sau plante extrase prin distilare sau presare la rece și care, absorbite prin piele sau inhalate (aromaterapie), ajută la menținerea unei stări optime a minții și a corpului, având proprietăți deosebite: detensionarea stresului, calmare, antiseptic, rol afrodisiac, decongestionant, antiinflamator etc.  Altfel spus, folosirea parfumurilor naturale este cea mai bună alegere atât pentru protejarea organismului, cât și a mediului inconjurator.

Apele de parfum sunt realizate pe bază de infuzii sau macerate și conțin uleiuri esențiale, tincturi, extracte, absolute, rășini și alcool de cereale, iar cele solide conțin ceară de soia și de jojoba, certificate bio.

img_5720

Linia de parfumerie Miresme Romanesti cuprinde patru parfumuri de damă: Mister, Dryada, Matronalia si Kotys, un parfum pentru copii, Zâna Florilor, un parfum bărbătesc, Darzalas și un parfum ediție limitată de Crăciun, Neios. Fiecare dintre cele patru parfumuri de damă corespunde unei etape din viața femeii, așa cum face trimitere și denumirea.

Mister este primul parfum creat și cel care a devenit, în scurt timp, un best-seller. Are note florale de ylang-ylang, lemn de santal și iasomie și este dedicat femeii senzuale, mature, care știe cum să provoace.

mister-_luviane_boncafe

Este și preferatul meu, este într-adevăr senzual, persistă neașteptat de mult pe piele învăluindu-mă parcă pentru mult timp în aburi de mister și iasomie și este foarte potrivit pentru sezonul rece.

Dryada este inspirat de sărbătoarea Sânzienelor și corespunde perioadei de început, de seducție ludică, în căutarea perechii.  Este un parfum floral-oriental, ce are la bază două ingrediente cu simbolistică puternică: busuioc și iasomie, completate de notele orientale de patchouli.  Busuiocul este o plantă purtătoare de noroc, iar iasomia este una dintre florile de bun augur, de dăruit de Dragobete.

Matronalia este parfumul începutului vieții de familie și are ca inspirație sărbătoarea de început de an a romanilor, Matronalia . Este un parfum oriental, ușor condimentat, cu note de patchouli, scortișoară și anason.

Kotys este parfumul dedicat mamei, Kotys fiind Zeița Mamă în mitologia traco-romană. Este un parfum ale cărui ingrediente reprezintă simboluri ale feminității, familiei și fertilității și se încadrează în categoria ingredientelor ce pot fi folosite cu moderație atât în perioada sarcinii, cât și în cea de alăptare. Smirna și tămâia, oferite în dar la nașterea pruncului, sunt completate de flori ce aduc bucuria nașterii în suflete. Lavanda semnifică începutul unei vieți armonioase de familie, azaleea, feminitatea și atașamentul de familie, iar floarea de portocal este simbolul purității și al generozității Maicii Domnului.

Zana Florilor este parfumul creat pentru cei mici în care aroma caldă a azaleei se îmbină cu cea de neroli, verbină și citrice, conferind o plăcere olfactivă, ce transpune la visare. Un parfum ce inspiră prospețime, inocență și frumusețe.

Darzalas este singurul parfum masculin. Este puternic, incitant și seducător, datorită aromelor de vetiver, tabac, condimentate cu cardamon. Se inchide cu o notă de chiparos cât să completeze personalitatea cu un pic de sensibilitate.

Neios (decembrie), parfumul special creat pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, face parte dintr-o ediție limitată și promite o senzație olfactivă plină de emoție. Anason, portocală, scorțișoară, brad și vanilie sunt ingredientele aromate, care fac din acest parfum o invitație în universul plin de culoare și bucurie al Crăciunului.

luviane-_mister

Ambalajul este reciclabil, cutiile fiind realizate hand-made, din pulpă, fără conținut de lemn și clor, provenită din păduri bine gestionate, iar pânza de borangic, din interiorul cutiei, este realizată la război manual, într-un atelier din România.

De curând, Luviane Atelier de Parfumerie și-a  extins portofoliul cu o linie de bijuterii artizanale din argint cu pietre prețioase și semi-prețioase, în strânsă legătură cu linia de parfumerie.

Zânele reprezintă o colecție de figurine stilizate, din argint gravat, decorat cu pietre prețioase ce pot fi alese la comandă, în funcție de preferințele fiecăreia. Vara aceasta, setul cu perle de cultură a fost prezentat la Ambasada României de la Paris, cu ocazia Sărbătorii Sânzienelor.

img_6268

Podoabe Parfumate reprezintă sticluțe miniaturale – pandantiv, pe panglică de mătase în care se poate turna parfumul preferat.  Sunt lucrate din argint, cu modele filigranate și pietre semi-pretioase și pot fi cadouri inedite pentru mame, prietene și iubite.

Luviane

Fac compoziții aromate de când mă știu… mai exact, de pe la 3-4 ani. La acea vreme din joacă, însă, pe măsură ce au trecut anii și alergiile mele s-au accentuat, mi-am dat seama că nișa parfumurilor naturale este complet descoperită în România. Atunci, încurajată de prietenii și cunoștintele care îndrăgeau deja produsele create de mine, m-am gândit că este timpul să transform hobby-ul în ceva mult mai serios și astfel a apărut, în 2014, Luviane Atelier de Parfumerie. Parfumurile naturale sunt o necesitate pentru mine și observ că din ce în ce mai mulți oameni cauta alternative naturale. De ce sa ne privăm de micile plăceri rafinate, când putem folosi parfumuri din ingrediente 100% naturale? În plus, parfumurile naturale se transformă în mod diferit pe pielea fiecăruia dintre noi și astfel putem spune că parfumul natural este unul personalizat. Bijuteriile au apărut ca o extensie a brandului pentru că, personal, am asociat întotdeauna parfumurile cu bijuteriile și culorile. Colecțiile de bijuterii sunt inspirate tot de tradiții și de parfumuri și sunt concepute din metale prețioase și cristale semi-prețioase, adică tot ideea de natural prevalează. Personalitatea unei femei este întotdeauna completată de parfumuri seducătoare și incitante și de bijuterii prețioase…. Și toate pot fi naturale” este mesajul creatoarei Iulia Neagoe.

Ador oamenii speciali care creează lucruri speciale! Așa că oricine doreşte un parfum special cu ingrediente naturale este invitat să se autodescopere, să facă asocieri de momente și emoții, să descopere un concept original (Luviane Atelier de Parfumerie) și să aleagă mireasma care generează emoţia preferată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *